Maskota Regensburga (©Reuters)
Maskota Regensburga (©Reuters)

Paderborn i Jan Regensburg nerviraju bogatije klubove i čuvaju san o plasmanu u Bundesligu

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 11:26

Drugoplasirani i trećeplasirani klub Cvajte direktnim okršajem otvaraju u petak od 18.30 časova 10. kolo

Dočekasmo i to da duel Paderborna i Jan Regensburga postane derbi kola u nemačkoj Cvajti. Ekipe od kojih se ne očekuje da budu bolje plasirane od sredine tabele odlično su otvorile nov šampionat i trenutno su na drugoj i trećoj poziciji na tabeli. Njihov okršaj na programu je u petak od 18.30 časova, na otvaranju 10. kola.

Regensburg je apsolutni hit prvenstva. Klub koji nikada nije igrao u Bundesligi mimo svih očekivanja ima 18 bodova iz devet kola, odnosno samo jedan poraz. To je dovoljno za drugu poziciju, lider Sankt Pauli beži mu samo jedan poen.

Izabrane vesti

18.30: (2,00) Paderborn (3,60) Jan Regensburg (3,60)

Nemačku javnost oduševio je krajem avgusta, kada je deklasirao Šalke sa 4:1. Posle toga je usledila serija nešto lošijih rezultata, poraz od Sankt Paulija (2:0), remiji sa Nirnbergom, Fortunom i Karslrueom, kao i pobeda nad Aueom.

Paderborn ima jedan poraz više, zato i jeste lošiji na tabeli. Ipak, u boljoj je formi, pobedio je tri puta u poslednjih pet kola. Zanimljivo, potpuno atipično, ali mnogo bolje igra kada je gost.

Na strani nema još nijedan poraz, pobedio je četiri puta i odigrao jednom nerešeno, uz gol-razliku 14:4. Trijumfovao je i u Bremenu (4:1) i u Dizeldorfu (3:2).

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Zato se kod kuće muči. Izgubio je poslednje dve utakmice pred svojom publikom, od Šalkea (1:0) i Kila (2:1). Crnu seriju na Benteler areni probaće da prekine protiv Regensburga, tima koji je poražen na poslednja dva gostovanja u Paderbornu, 2018. i prošle godine.

Petak veče, reflektori, vrhunska utakmica. Bolje od ovoga teško da može. Radujemo se novoj uzbudljivoj i nesumnjivo kvalitetnoj utakmici. Mi smo dokaz da u ovoj ligi i klubovi sa manje resursa na raspolaganju mogu da nerviraju one najveće“, kazao je trener Paderborna Lukas Kvasnijok.

Domaćin je večeras bez najboljeg svog defanzivca, švajcarskog štopera Jaspera van der Verfa, koji je na pozajmici iz Salcburga. Ovaj 22-godišnjak je suspendovan, zbog žutog kartona u prošlom kolu. Zato, Marko Stijeperman i Robin Jalcin, koji su tokom nedelje bili bolesni, spremni su za utakmicu.


tagovi

CvajtaPaderbornJan Regensburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara