Paderborn na tankom ledu u Hamburgu

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 12:30

Sankt Pauli vreba nastavak serije nepobedivosti od šest utakmica

Kako stvari stoje u trenutku kada 25. kolo druge Bundeslige Nemačke još nije kompletirano Sankt Pauli i Paderborn su timovi koji neće ni gore ni dole. Naravno oscilacija i pomeranja na tabeli će biti, ali trenutne pozicije sugerišu da je promocija u Bundesligu nemoguća misija, a da nije previše realno ni ispadanje u treći rang. Uoči večerašnjeg međusobnog okršaja (20.30) timove deli svega bod u korist Sankt Paulija.

Pirati žele da nastave seriju nepobedivosti koja broji pet trijumfa i remi bez golova iz poslednjeg kola sa Karlsrueom. Na tom putu Sankt Pauli je slavio i u gradskom derbiju protiv jednog od dva najozbiljnija pretendenta na selidbu u Bundesligu, Hamburgera. Dok domaćin uživa u odličnoj formi i begu sa dna tabele, Paderborn je poslednjih nedelja stagnirao i nada se prekidu mini-serije od tri utakmice bez pobede.

Izabrane vesti

"Mi smo u borbi za opstanak trenutno i vrlo je važno da svi razumeju to. Imati 31 bod u ovom trenutku prvenstva ne znači da ste sigurni", rekao je trener Paderborna Štefan Baumgart posle prošlonedeljnog poraza od Darmštata.

BUNDESLIGA 2, 20.30: (2,45) SANKT PAULI (3,35) PADERBORN (2,90)

Pokušaće Baumgart da motiviše svoje momke da pronađu pobednički mentalitet iz prvog dela sezone kada su slavili protiv tima sa severa zemlje. Sankt Pauli je tada promašio penal, nešto kasnije istu stvar uradili su i fudbaleri Paderborna, da bi nakon toga preko Srbenija i Furiha osigurali pobedu. Međutim, ona je ostvarena na domaćem terenu, a kada igra u gostima, onda je tim iz severne Rajne Vestfalije na tankom ledu. Kada god su pre utakmice videli putokaznu tablu sa precrtanim natpisom Paderborn, Baumgartovi puleni su osvojili svega deset bodova od mogućih 36!

Isto koliko će gostima za pozitivan rezultat biti neophodni raspoloženi Srbeni i Furih, u istoj meri će u redovima Pirata inspiraciju morati da pronađu Burgštaler i Kjere. Sankt Paulijev tandem je učestvovao u 23 od timskih golova, Paderbornov u 24 od 30. Dakle, gosti se u još većoj meri oslanjaju na svoj udarni dvojac i ako on zakaže, a timovi sa začelja zablistaju, možda zaista Paderbornu sleduje borba za opstanak.

CVAJTA - 25. KOLO

Petak

Bohum - HSV 0:2 (0:1)

/Blum 35 c.k. - Onana 28, Nari 90/

Subota

Darmštat – Aue 4:1 (2:0)

/Dursun 4, 27, 67, Honšak 90 – Nazarov 77p/

Sandhauzen – Fortuna Dizeldorf 0:0

Nedelja

Karlsrue – Braunšvajg 0:0

Nirnberg – Osnabrik 1:1 (0:0)

/Šefler 61 – Hajder 73/

Hanover – Vircburger, odloženo

Ponedeljak

20.30: (2,50) Sankt Pauli (3,35) Paderborn (2,80)

Sreda

18.30: (3,20) Regenzburg (3,35) Grojter (2,25)

Odloženo

Hajdenhajm - Holštajn Kil

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PaderbornSankt PauliCvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara