Marko Kolaković (©Starsport)
Marko Kolaković (©Starsport)

Pahtakor posrće, šansa za Sogdijanu da napadne uzbekistanski tron

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 11:57

Ekipa iz Žizaka bi s bodom mogla na čelo šampionata ove azijske zemlje. Boje ovog kluba brane Milan Mitrović, Luka Čermelj i Marko Kolaković

“Večiti” šampion Uzbekistana Pahtakor ove sezone je slabiji nego prethodne, pa je ovo šansa za ostale ekipe da se bore za titulu. Čak četiri tima su na deobi prvog mesta – AGMK, Sogdijana, Navbahor i Kizillgum, a nisu daleko od vrha ni Nasaf Karši i šampion Pahtakor sa tri boda manje, ali i mečom manje.

Sogdijana igra na srpski pogon. Boje ovog kluba brane golman Milan Mitrović i defanzivci Luka Čermelj i Marko Kolaković. Prošle godine je bila vicešampion, dok bi obe sezone mogla da se umeša u borbu za prvu titulu u istoriji.

Izabrane vesti

Tim iz Žizaka je prošle godine imao granitnu odbranu sa samo 15 primljenih pogodaka na 26 mečeva, dok je ove sezone golman Mitrović vadio već 10 puta loptu iz mreže na isto toliko utakmica.

17.00: (2,40) Lokomotiva Taškent (3,00) Sogdijana (3,05)

Sogdijana danas (17.00) gostuje u prestonici Taškenutu protiv Lokomotive. Domaćin je jedini klub bez remija u najboljoj ligi Uzbekistana. Ima četiri trijumfa i sedam poraza. Lokomotiva je u lošoj formi, ima tri poraza u prethodna četiri kola.

Tim srpskih inrternacionalaca je ove sezone poražen samo jednom na gostovanjima, uz remi i tri pobede. Ekipa iz Taškenta pred svojim navijačima ima dva trijumfa i tri poraza. Lokomotiva je prošle godine bila uspešnija od kluba iz Žizaka. Slavila je na svom terenu sa 1:0, dok je u prvom meču bilo bez golova.

Sogdijana je pobedila današjeg rivala sa 2:1 u osmini finala Kupa Uzbekistana 2021. godine. Kvota u Mozzartu da će danas da bude tip 0-2 gola je 1,62.

UZBEKISTAN 1 – 12. KOLO

Petak

17.00: (2,40) Lokomotiva Taškent (3,00) Sogdijana (3,05)

Subota

17.00: (2,25) Dinamo Samargand (3,00) Šurkan Termez (3,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Milan MitrovićLuka ČermeljMarko KolakovićUzbekistanUzbekistan 1SogdijanaPahtakor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara