Alvaro i Nejmar (©Reuters)
Alvaro i Nejmar (©Reuters)

Paje nastavlja s provokacijama: Nejmar kao Alvarov pas?! PSŽ traži žestoke kazne (FOTO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.09.20. | 20:37

Nimalo prijatne slike u francuskom fudbalu

Nedeljni francuski klasik između Marselja i Pari Sen Žermena bio je jedan od najbrutalnijih u poslednjoj deceniji. Nabijen negativnim nabojem, emocijama i adrenalinom, susret dva zakleta neprijatelja iznedrio je scene kakve niko ne želi da vidi u fudbalu. Pet crvenih kartona, verbalni i fizički obračuni igrača, teške reči i optužbe za rasizam, a prozivke su nastavljene i u danu posle svih nemilih događaja.

Dimitri Paje šokirao je svetsku javnost tako što je na svojim profilima na društvenim mrežama postavio montiranu fotografiju fudbalera Marselja, a pogotovo je u fokusu bio Alvaro Gonzalez koji je u rukama držao psa sa Nejmarovim likom?! Nejmar je posle utakmice žestoko optužio Alvara za maltretiranje na rasnoj osnovi, dok je Paje smatrao da je ovo prigodan trenutak da se dolije ulje na vatru i dodatno raspali mržnja!

Izabrane vesti

U Parizu su poludeli zbog ovakvih objava francuskog fudbalera! Na zvaničnoj konferenciji za novinare, društvo za zaštitu ljudi od rasnih uvreda pod nazivom SOS Racisme zahtevao je da se otvori istraga povodom navodnih uvreda koje je pretrpeo Nejmar u nedelju uveče. U njihovom saopštenju uverava se da se glavni arbitar Žerom Brisar oglušio na žalbe fudbalera PSŽ da je njihov saigrač žrtva rasističkih uvreda. Na ovakve prozivke odgovorila je Sudijska komisija Lige 1 koja je stala u Brisarovu zaštitu, uz poruku da nije bilo osnova za njegovu reakciju po ovom osnovu. 

Pari Sen Žermen se u međuvremenu oglasio putem zvaničnog saopštenja u kojem je tražio žestoke kazne za sve izgrednike iz redova Marselja, osudio njihovo ponašanje, ali i ono što su radili navijači pariskog giganta.

PSŽ je u saopštenju jasno istakao da će braniti svog fudbalera Nejmara, a iz kluba je poručeno i da se nadaju da će reagovati Disciplinska komisija sa otvaranjem zvanične istrage kako bi se utvrdile sve činjenice sa meča koji će svi pokušati što pre da zaborave. Osim toga, PSŽ je kritikovao ono što su klupski ultrasi radili uoči meča i što su raznim porukama provicirali tvrdo navijačko jezgro Marselja. Poznato je da su pristalice PSŽ i Marselja među najvatrenijim i najopasnijim u Evropi...

“Snažno osuđujemo sve poruke koje su bile ispisane uoči utakmice. Govor mržnje i diskriminacija ne smeju da budu deo rečnika navijača našeg kluba. Ono što su uradili se apsolutno kosi sa onim za šta se naš klub i pariska zajednica bore“.

I Nejmar se oglasio na društvenim mrežama i u podužem saopštenju objasnio da se poneo nesportski, ali da je bio revoltiran ponašanjem Alvara Gonzaleza koji ga je uvredio na rasnoj osnovi. On je priznao da je svestan da je rasizam veliki problem i da je prisutan u svakoj sferi društva, pa i u sportu, te fudbalu najvišeg nivoa, ali da neće tolerisati takvo ponašanje, jer sam nikada nikoga nije uvredio na rasnoj sosnovi. Pokajao se zbog toga što je u nedelju uveče izgubio živce i ponašao se onako kako jeste, zbog čega je uostalom i isključen iz igre. Ali, kako kaže, uvek će slati “anti-rasističku“ poruku u svet i trudiće se da promeni svet oko sebe tako da svi budu jednaki. 

Nejmarova poruka na društvenim mrežamaNejmarova poruka na društvenim mrežama



tagovi

Dimitri PajeNejmarAlvaro Gonzalez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara