Dimitri Paje (Screenshot - twitter.com/VascodaGama)
Dimitri Paje (Screenshot - twitter.com/VascodaGama)

Paje u novoj avanturi, nosiće desetku Vaska

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 17:00

Iskusni francuski fudbaler karijeru nastavlja u Brazilu

Kako je i zvanično objavljeno, Dimitri Paje je novi fudbaler Vasko da Game. On kao slobodan igrač stiže u Rio de Žaneiro, a kako prenosi Globo dobio je saradnju na dve godine. Iako nema detalja o vrednosti ugovora, spekuliše se da je Francuz dobio veoma unosnu ponudu da karijeru nastavi u Brazilu.

On je već potpisao predugovor, a naredne nedelje bi trebalo da stigne u Rio kako bi odradio lekarske preglede i pridružio se novom klubu, gde će ga sačekati dres sa brojem 10. Globo navodi i da se Paje raspitivao kod poznanika koji nastupaju ili su nastupali u Brazilu, te da je od njih čuo pozitivne stvari što ga je ubedilo da prihvati ponudu Vaska.

Izabrane vesti

U redovima ekipe argentinskog stručnjaka Ramona Dijaza sačekaće ga i dva dobro poznata lica ljubiteljima fudbala iz Evrope, dugogodišnji reprezentativac Čilea i bivši vezista Sevilje i Intera Gari Medel, kao i nekadašnji igrač Šahtjora i Bešiktaša Alex Teišeira, koji je i počeo karijeru u ovom brazilskom klubu, a vratio se prošle godine. Posle 18 odigranih kola u Seriji A ove sezone, Vasko je pretposlednji sa samo 12 bodova, pa je jasno da Pajea čeka ozbiljan izazov.

Bivši kapiten Marselja se posle šest godina u drugom mandatu na Velodromu rastao sa voljenim klubom, za koji je postigao 78 golova i ubeležio 95 asistencija. Između dva boravka u najstarijem francuskom gradu, branio je boje Vest Hema u engleskoj Premijer ligi, ali je uprkos dobrim igrama insistirao na povratku u Francusku, pa su Čekićari prihvatili ponudu Olimpika od 30.000.000 evra i dozvolili mu da se vrati u Marselj leta 2017. godine.

Karijeru je počeo u francuskom niželigašu Ekscelsioru, a igrao je potom za Nant, Sent Etjen i Lil, pre nego što je 2013. otpočeo prvu epizodu na Velodromu. Za reprezentaciju Francuske ubeležio je 38 nastupa i postigao osam pogodaka, a bio je i redovan član prve postave na Evropskom prvenstvu 2016. Ove godine je bio finalista u izbori za Ferenc Puškaš nagradu, koju FIFA tradicionalno dodeljuje strelcu najlepšeg pogotka u kalendarskoj godini.



tagovi

Vasko de GamaDimitri PajeLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara