Paje uz suze napustio Marselj: Klub nije očekivao ovo od mene, ali imam još da pružim fudbalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 17:45

Dosadašnji kapitan se zvanično rastao sa Olimpikom

Na priču koja je u dve etape trajala ukupno osam sezona danas je stavljena tačka. Uz bujicu emocija rastali su se Dimitri Paje i Olimpik Marselj čime je završena priča otpočeta pre jedne decenije.

Iako je u prethodnim sezonama, pa čak i u mesecima iza nas bio jedan od pokretača ekipe sa Velodroma, francuski ofanzivac počeko je da gubi trku sa godinama, što je bio povod rukovodstva da mu uoči ovog leta iznese jasan stav - mesta za Pajea u Olimpiku će uvek biti, ali u timu više nije igrač koji može da pruži doprinos.

Izabrane vesti

Iako je 36-godišnjem ofanzivcu predočeno da se na njega ne računa u igračkom smislu, ponuđeno mu je da u klubu ostane u drugoj ulozi, ukoliko okači kopačke o klin uoči aktuelne sezone. Ipak, Pajeova glad za fudbalom očigledno nije utihnula te je željan novih izazova negativno odgovorio na ponudu i tako posle osam sezona ukupno, a šest u nizu, napustio Marselj.

Dosadašnjem kapitenu Olimpik se zahvalio u zvaničnoj objavi i izrazio zahvalnost na svemu učinjenom u plavo-belom dresu.

"Za Olimpik iz Marselja predstavlja ogroman ponos što je mogao da računa na tako talentovanog igrača i što ga je imao za svog kapitena. Želimo da izrazimo zahvalnost za sve godine provedene tokom kojih je pružao najbolje, izuzetnom kapitenu i igraču koji je obeležio našu noviju istoriju, a koji jeste i ostaće legenda kluba", navedeno je u klupskom saopštenju.

Pajeov uticaj na klub tokom prethodne decenije na emotivnom rastanku istakao je i Pablo Longorija, predsednik Olimpika iz Marselja.

"Želeo bih da se zahvalim Dimitriju za sve što je doneo Olimpiku iz Marselja tokom svih ovih godina. Pored izuzetnog talenta, takođe želim da istaknem njegovu ljubav prema klubu, navijačima i gradu. On je simbol snažne veze između kluba i grada. Želim mu sve najbolje u sledećoj fazi života. Dimitri će ovde uvek biti kod kuće", rekao je prvi čovek kluba.

Očigledno pod naletom emocija, nekoliko puta prekidavši govor zbog suza, Paje se zajhvalio svima u klubu i navijačima.

"Razgovarali smo pre priprema. Predsednik je bio pošten i kazao mi kakva je situacija. Ovo nije ono što se očekivalo sa moje strane. Najbolje rešenje je da se prihvati odluka kluba. Olimpik Marselj mi je ponudio da prestanem da igram, da se pridružim klubu, ali još uvek imam šta da dam fudbalu, još mogu da pružim zadovoljstvo publici", kazao je Paje.

Iskusni ofanzivac u dosadašnju sredinu je stigao leta 2013. gdine, a posle dve sezone preselio se u Vest Hem. Među Čekićarima je proveo dve sezone, a potome se vratio u klub u kojem je do danas izrastao u simbol jednog perioda.

Tokom osam sezona Paje je upisao minute na 326 utakmica i postigao 78 golova uz 95 asistencija.


tagovi

MarseljDimitri Paje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara