El Kabi (Reuters)
El Kabi (Reuters)

Pakao Pireja ponovo raj za Frajburg: Olimpijakos pao, ali biće još naoštreniji za Bačku Topolu

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.09.23. | 23:06

Brazilci iz Brajsgaua kao i prošle sezone u grupnoj fazi Lige Evrope spakovali tri lopte u mrežu pirejskom klubu

Jeste Olimpijakos pre mesec dana, na poslednjem koraku do grupne faze Lige Evrope demolirao Čukarički sa ukupnih 6:1. Ali slavni grčki klub umesto da u paklu Pireja servira veličanstvenu premijeru svojim navijačima i baci u zaborav otužnu sliku iz minule grupne faze koju je okončao bez pobede i sa svega dva boda, evropsku B produkciju startovao je porazom od Frajburga i to sa tri lopte u svojoj mreži - 2:3

To ne znači da postoji bilo kakav razlog za opuštanje TSC-a, koji će 5. oktobra u Bačkoj Topoli ugostiti najveći grčki klub. Jer duel na jugu Evrope bio je sve samo ne neizvestan i lako je mogao da prevagne na obe strane... Samo da izabranici Dijega Martineza nisu pravili gluposti, samo da im je konentracija bila na maksimumu kada je bilo najvažnije. Zapravo, bio je ovo poraz koji će dodatno naoštriti zube crveno-beli preg gostovanje u Bačkoj Topoli, jer iz njihove vizure poraz na severu Srbije neće biti opcija.

Izabrane vesti

Dva puta je bundesligaš vodio, dva puta se domaćin vraćao golovima besplatnog marokanskog golgetera pristiglog ovog leta, Ajuba El Kabija koji je lako mogao da izraste u apsolutnog heroja crveno-belih. U dva navrata je čistom snalažljivošću pružao ruku spasa svom timu, ali kada je u 82. minutu istrčao sam pred mladog golmana Nou Atubolua, bespotrebno je komplikovao i u nepovrat bacio ziver za 3:2. Umesto udarca, obilazio je čuvara mreže i dao štoperima rivala dovoljno vremena da se dobro postave na gol liniji.

I samo četiri minuta nakon što je dvostruki strelac El Kabi zatrokirao, a 11. od ulaska u igru, Maksimilijan Filip kaznio je domaćina i pogodivši bliži ugao Pashalakisovog gola. Ponovo je pakao Pireja bio raj za Frajburg i još jednom je, kao i u grupnoj fazi istog takmičenja prošle sezone, nemački tim spakovao tri lopte u mrežu Olimpijakosa.

Verovatno bi Oli izbegao poraz samo da je rezervista Stevan Jovetić u 87. mintu preciznije gađao iz srca šesnaesterca. Razoružali su domaći odbranu rivala, Crnogorac iz prve gađao levicom, ali zatresao mrežu sa spoljne strane.

Nije El Kabijev zicer iz 82. minuta predstavljao jedini pad koncentracije Olimpijakosovih igrača večeras. Prvi i najveći dogodio se već u 9. minutu kada je iskusni argnetinski štoper Nikolas Freire poklonio loptu Salaiju, i otvorio Frajburgu put ka vođstvu. El Kabi je zaostatak poništio u 40. minutu na centaršut Rodineija i uz malo sreće Oli je mogao na odmor sa prednošću... Samo da je Fortunis bolje gađao iz povoljne pozicije, samo da je nakon odbrane Atubolua El Kabi prisebnije dočekao odbitak. A umesto preokret, još jedna kazna. Gaženje Ritsua Doana u režiji Retsosa, i gol iz penala Vinćenca Grifa.


Puna je ekipa OIimpijakosa opasnih ofanzivaca koji dok puknete prstima mogu da vam naude i naprave probleme. Videlo se to najbolje kada su jurili drugi gol i drugo izjednačenje, ma tokom većeg dela drugog poluvremena. Ali isto tako skloni su kolosalnim kiksevima i odsustvu racionalnosti. Da ne beše toga večeraš, nema računica prema kojoj bi Brazilci iz Brajsgaua odneli ceo plen za Nemačku.

LIGA EVROPE – 1. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

Vest Hem - TSC 3:1 (0:0)

/Petrović ag 66, Kudus 70, Souček 82 - Stanić 47/

Olimpijakos - Frajburg 2:3 (1:2)

/El Kabi 40 i 74 - Salai 9, Grifo 45 pen, Filp 86/



tagovi

OlimpijakosFrajburgVinćenco Grifo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara