Markos Paketa (©AFP)
Markos Paketa (©AFP)

Paketa posle Katara i Saudijske Arabije pokorava i Alžir

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 12:42

Brazilca još pobeda deli od titule sa Beluizdadom u svojoj debitantskoj sezoni. Priliku za nju ima ovog utorka od 17.45 časova, u zaostalom meču 26. kola sa Biskrom

Sve je spremno za slavlje u Alžiru. Beluizdad ovog utorka ima priliku da i matematički osigura devetu titulu u klupskoj istoriji, a treću uzastopnu. Potrebno je samo da od 17.45 časova savlada Biskru, u zaostalom meču 26. kola.

Ukoliko to učine, belo-crveni će ostati nedostižni za drugoplasiranu Kabiliju, koja ima do kraja prvenstva da odigra još dve utakmice. Trenutno joj Beluizdad beži četiri poena, a ima još četiri meča do kraja, tako da mu je odbrana trona sasvim izvesna.

Izabrane vesti

Prošle godine je trofej doneo srpski stručnjak Zoran Manojlović, posle čega se on letos povukao, kako bi nastavio karijeru u Saudijskoj Arabiji. Na Manojlovićevo mesto je došao Markos Paketa, Brazilac koji od 2004. godine radi u arapskom svetu. Vodio je, između ostalih, Al Hilal, Al Garafu, Zamalek, reprezentacije Saudijske Arabije i Libije… Dva puta je bio šampion Katara, jednom Saudijske Arabije, a sada je blizu toga da ga krunišu i u Alžiru. Paketa je inače i sa omladinskom selekcijom Brazila osvojio 2003. godine Mundijalito, njom je i otvorio sebi vrata arapskog sveta.

Da su igrači Beluizdada prepuni samopouzdanja videlo se i prošlog petka. Oni su kao gosti deklasirali Relizan sa 8:0 i tako načinili ogroman korak ka tronu.

17.45: (1,20) Beluizdad (5,80) Biskra (13,0)

Biskra je obezbedila opstanak i rasterećeno ulazi u ovaj meč. Ostavila je Medeu iza sebe 11 poena, završiće negde pri sredini tabele i to je sasvim dobar uspeh za nju. Vezala je sedam mečeva bez poraza (četiri remija i tri pobede), pa matematički još može da se plasira i u Kup konfederacija.

Doduše, nije to baš realan scenario, jer četvrtoplasirani USM im beži pet poena, a između njih je još pet klubova. Između ostalih i ES Setif našeg Darka Novića, koji je odigrao dve utakmice manje od rivala.

U prvoj polusezoni, 24. decembra, Beluizdad je kao gost savladao Biskru sa 1:0. bila je to druga uzastopna njegova pobeda nad današnjim rivalom, dok je pre toga Biskra tri puta trijumfovala, svaki put sa po 1:0.

Beluizdad će se osvajanjem devete titule izdvojiti kao drugi najtrofejniji alžirski klub, pošto ES Setif i USM Alžir imaju po osam trofeja, a MC Alžir sedam. Još neko vreme će Kabilija da bude nedostižna, 14 puta je bila prvak zemlje sa severa Afrike, mada je poslednji put to postala još 2008. godine.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ALŽIR 1 – ZAOSTALI MEČ 26. KOLA

Utorak

17.45: (1,20) Beluizdad (5,80) Biskra (13,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BeluizdadAlžir 1Markos Paketa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara