Vitinjo je bio junak pobede Flamenga na Marakani (©Reuters)
Vitinjo je bio junak pobede Flamenga na Marakani (©Reuters)

Pakleni preokret Flamenga: Bez pocrvenelog Gabigola, sa desetoricom do pobede u finišu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.12.20. | 00:23

Šampion Brazila pogocima Pedra i Vitinja stigao do važna tri boda i nastavio poteru za liderom Serije A Sao Paulom. Prva zvezda tima isključena u 10. minutu. Vasko da Gama beži iz opasne zone

Prošle sezona za Flamengo je bila kao iz bajke, ova nije tako dobra. Već je predata kruna šampiona Južne Amerike, a najpopularniji klub u zemlji ostaje u trci za odbranom titule u Seriji A. Crveno-crni su do 82. minuta gubili na Marakani od Baije sa 3:2 u 26. kolu elitnog prvenstva Brazila, ali u poslednjih osam minuta sa desetoricom na terenu stigli do pobede sa 4:3 i došli na pet bodova zaostatka u odnosu na lidera Sao Paulo.

Prošle sezone je golovima napadač Flamenga Gabrijel Barbosa, poznatiji ka Gabigol trasirao put svom timu do dve titule, ali ove nije ni bleda senka golgetera koji je prošle godine lako tresao mreže kao u Brazilu, tako i na celom kontinentu u Kopa Libertadoresu. Imao je nekoliko povreda koje su ga izbacile iz forme. Najbolji strelac brazilske Serije A prošle godine isključen je već u 10. minutu.

Izabrane vesti

Nije bio zadovoljan što mu sudija nije dosudio faul, protestovao je, verovatno opsovao arbitra, koji se okrenuo, prišao mu i na iznenađenje svih pokazao crveni karton i put u svlačionicu. To kao da je bio nagoveštaj burnog meča na Marakani, sa mnogo preokreta, na kraju sa srećnim krajem po domaćina.

Utakmica je počela kako se samo poželeti može za Flamengo. Golom Bruna Enrikaa u petom minutu, domaćini su poveli. I pored isključenje Gabigola neposredno posle vodećeg pogotka za Flamengo, domaćini su bili bolji, a u 33. minutu Čileanac, povratnik na Zeleni kontinent iz Fenerbahčea, Maurisio Isla, povećao je prednost tima iz Rio de Žaneira.

Iako sa desetoricom na terenu očekivalo se da će šampion Brazila i Južne Amerike lako da sačuva prednost, ali u nastavku šok za izabranike trenera Rožerija Senija koji je prošlog meseca zamenio Domeneka Torenta na klupi velikana iz Rija. Za samo devet minuta, od 50. do 59. gosti iz Salvadora su preokrenuli rezultat. Tvorac preokreta bio je dvostruki stelac Žilberto.

Od toga šoka domaćini se nisu oporavili do finiša, a onda pakleni preokret. Prvo je rezervista Pedro izjednačio u 82. minutu, i to na asistenciju nekadašnjeg fudbalera madridskog Atletika Felipe Luiza. Iskusni levi bek je savršeno centrirao, a Pedro je grudima poslao loptu u nebranjenu mrežu. Taj gol kao da je bio nagoveštaj potpunog preokreta za koji se pobrinuo Vitinjo u 90. minutu.

Pedro je majstorski petom uposlio Vitinja, koji vara golmana gostiju, a lopta se ušunjala u mrežu za velika tri boda Flamenga i nastavak trke za odbranom trona u najfudbalskijoj zemlji na svetu.

Gabigol traži objašnjenje od sudije (©Reuters)Gabigol traži objašnjenje od sudije (©Reuters)

Nekadašnji trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto probudio je Vasko da Gamu. Posle remija (1:1) u "Divovskom derbiju“ Rija protiv Fluminensa prošle nedelje, Moreplovici su pobedili na svom terenu Santos sa 1:0 i sada su se izjednačili sa Baijom, ekipom koja je trenutno na mestu koje osigurava opstanak u društvu najboljih. Gol odlike je pao već u devetom minutu. Matos je odlično centrirao po desnoj strani, lopta je preskočila prvog strelca tima, Argentinca Kana, ali je pala na nogu Karlinjosu koji je sa šest, sedam metara zakucao u mrežu gostiju iz Sao Paula.

Santos je u nastavku bio mnogo bolji, imao veći posed lotpe, bolje šanse, ali su izabranici Sa Pinta uspeli su da sačuvaju prednost. Ekipa iz Sao Paula je prošle nedelje razbila Gremio sa 4:1 u revanšu četvrtinala Kopa Libertadoresa, ali igra slabije u domaćem prvenstvu u poslednje vreme i očigledno je sve karte bacila na napad na najvredniji klupski trofej u Južnoj Americi.

Rival u polufinalu Santosu biće jedan od dva argentinska giganta, Rasing ili Boka Juniors. U prvom meču tim iz Aveljaneda je slavio sa 1:0 pred revanš na Bombonjeri ove nedelje.

BRAZIL 1 – 26. KOLO

Subota

Sport Resife - Gremio 1:1 (1:0)

/Dalberto 10 - Kaneman 52ck, Pepe 73p/

Nedelja

Koritiba - Botafogo 1:2 (1:0)

/Neilton 27 - Raul Pedro 75, 82/

Internasional - Palmeiras 2:0 (1:0)

/Edenilson 10, Juri Alberto 83/

Bragantino - Atletiko PR 0:1 (0:1)

/De Souza 26/

Vasko da Gama - Santos 1:0 (1:0)

/Karlinjos 9/

Flamengo - Baija 4:3 (2:0)

/Enrike 5, Isla 33, Pedro 82, Vitinjo 90 - Ramirez 50, Žunior 56, 59/

Ponedeljak

Fortaleza - Seara 0:2 (0:0)

/Lima 47, Kleber 55/

23.55: (1,65) Korintijans (3,70) Gojas (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Gabrijel Barbosa GabigolBaijaVitorija BaijaSantosFlamengoVasko da GamaBrazil 1Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara