Abel Fereira i Rafael Veiga (©Reuters)
Abel Fereira i Rafael Veiga (©Reuters)

Palmeiras osvojio džekpot, sa Fereirom u berbu trofeja

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.06.22. | 21:57

Brazil 1: Portugalski strateg preporodio Verdao otkako je dobio posao, posle dva pehara prvaka Južne Amerike i druge srebrnine cilj Palestra Italije je titula nacionalnog prvaka

Palmeiras je osvojio džekpot početkom novembra 2020. Na kormilo je postavio Abela Fereiru i krenuo uzlaznom putanjom, pun samopuzdanja u berbu trofeja koju Portugalac namerava da zaokruži osvajanjem brazilske Serije A. Samo to mu još nedostaje u riznici otkako se latio posla na Alijanc Parkeu. Posle dva pehara Kopa Libertadores, Kupa Brazila, Rekopa Sudamerikane, šampionata Paulista i finala Svetskog klupskog prvenstva sve snage je Fereira kanalisao na Seriju A, mada i u kontinentalnoj eliti namerava da odbrani tron.

Verdao treći put uzastopno nije uspeo da osvoji domaće prvenstvo, pa sada ima još jedan pokušaj. Početkom sezone Palmeiras se fokusirao uglavnom na Kopa Libertadores, gde je pobedio u svim mečevima u grupi, ali je naspram toga u prva tri ligaška kola sakupio samo dva boda. U prvom kolu je izgubio kod kuće od Seare (2:3) i za sada mu je to jedini poraz u kampanji koju nastavlja noćas duelom sa Atletiko Gojanienseom u okviru 12. kola Serije A (23.00).

Izabrane vesti

Bez poraza je Palestra Italija na prethodnih 17 utakmica na svim frontovima, a Abel Fereira će zadržati okosnicu startne postave sa izuzetkom Markosa Roše. Desni bek nema povredu, ali je osetio bol u desnoj butini i kormilar ne želi da rizikuje. Garsija je favorit da ga zameni, a odbranu se vraća kapiten Gustavo Gomez posle prijateljskih utakmica sa reprezentacijom Paragvaja.

23.00: (1,45) Palmeiras (4,40) Atletiko GO (7,50)

Gosti iz Gojanije imaju sasvim druge brige, ali su u poslednja dva kola značajno popravili stvari i izvukli se sa pretposlednje pozicije na tabeli. Uspeli su Zmajevi dva puta da pobede, najpre kod kuće Avai (2:1) i pre četiri dana Fluminense u gostima posle preokreta (2:0). To je bio prvi trijumf Atletiko Gojaniensea napolju ove sezone u ligi, sa samo dva sakupljena boda u prethodna četiri gostovanja.

Dragao se nada da će zadržati dobru formu u Sao Paulu, a da bi savladao Palmeiras trener Žoržinjo mora da zadrži tim koji je pobedio Fluminense u prošlom kolu. Trener crveno-crnih promešaće navalne igrače, pa će tako Velington Rato na desno krilo, Čurin u centar, a Luiz Fernando na levi bok.

Palmeiras je lani u oba ligaška duela ubedljivo porazio Atletiko GO (4:0, 3:0), a Zmajevi su bez slavlja u duelima sa Zelenima na osam minulih okršaja. Poslednja pobeda Dragaa nad Palmeirasom zbila se novembra 2012.

BRAZIL 1 – 12. KOLO

Sreda

Žuventud - Santos 1:2 (1:0)

/Rikardo Bueno 26 – Bauerman 57, Leonardo 77/

Bragantino - Koritiba 4:2 (3:0)

/Hjoran 7, 36, Artur 34, Natan 75 - Paišao 51, Klajton 90+2/

Seara - Atletiko Mineiro 0:0

Četvrtak

Flamengo - Kujaba 2:0 (1:0)

/Lukas 7, Gabigol 79/

Gojas - Internasional 1:2 (1:1)

/Da Silva 41 - Edenilson 9, Patrik 47/

Amerika Mineiro - Fluminense 0:0

Atletiko PR - Korintijans 1:1 (0:1)

/Terans 82 - Guedes 6/

Botafogo - Sao Paulo /u toku/

23.00: (1,45) Palmeiras (4,40) Atletiko GO (7,50)

23.55: (3,20) Avai (3,10) Fortaleza (2,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1PalmeirasAtletiko Gojanense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara