Radost Palmeirasa (©Reuters)
Radost Palmeirasa (©Reuters)

Palmeiras ponovo vodi glavnu reč u Sao Paulu: Rafinja pocrveneo, Roni vrti ključeve grada (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.03.22. | 03:45

Buran derbi Paulista...

Palmeiras je umeo da obraduje navijače u poslednjih godinu dana u derbiju Paulista onda kada je bilo najpotrebnije - u pohodu na Kopa Libertadores. Najvredniji južnoamerički trofej završio je u vitrinama Verdaa, a Palmeiras je posle serije loših rezulatata u večitom derbiju Sao Paula podsetio rivala da zna da dobije i one nebitnije utakmice - 1:0 (1:0).

Toliko puta su se navijači Sao Paula smeškali po završetku derbija Paulista - što zbog pobeda, što zbog remija koji su im odgovarali - a sada imaju kiseo osmeh na licu. Namestio im ga je Roni. Jedan hitac bio je presudan, Palmeiras je ponovo vladar sao Paula.

Izabrane vesti

Ubio je Palmeiras jednim udarcem dve muve - zapušio je usta navijačima Sao Paula, povratio je ključeve grada u svoje vlasništvo i plasirao se u četvrtfinale sampionata Paulista. Ucaklile su oči pristalicama Verdaa, jer je posle osvojenog trofeja u Rekopa Sudamerikani - Palmeiras tukao Atletiko Paranaense - ostvaren, za njih, najvredniji trijuf. Nijedan nema tu količinu slasti kao kada se dobije gradski derbi, jedan od najvećih na svetu.

Nisu Palmeiras i Sao Paulo ponudili spektakl, ali jeste bilo svega. Stativa, prečki, gol i kao specijalni začin crveni karton. Jer, kakav bi to bio vreli brazilski derbi bez makar jednog isključenja... Da će biti burno nagovestio je Vesli. Ostavili su mu igrači Sao paula dovoljno prostora da se namesti i šutira - dobro je prodrmao stativu.

Uzdrmala se okvir gola ponovo kroz koji minut, ista stativa, alise ovoga puta fudbaleri palmeirasa nisu hvatali za glave. Roni je tukao glavom, krenula je lopta ponovo od gola, ali je pogodila golmana Volpija u leđa i završila u mreži. Preuzeo je Sao Paulo inicijativu i počeo je da granatira gol arhineprijatelja navodećim projektilima. 

Pokušavao je domaćin isključivo udarcima sa distance, pošto je Palmeiras zaključao sve prilaze golu. U kazneni prostor nije se moglo ući, a svakom intervencijom raslo je samopouzdanje golmanu Vevertonu. Ipak, kod šuta Markinjosa nije mogao ništa. Ali, lopta nije htela u gol. Spala je sva prašina koja se nataložila na prečki. 

Brana gostiju nije popuštala i skusni bek Rafinja izgubio je živce. Nekadašnji igrač minhenskog Bajerna, Šalkea, Ženove, Olimpijakosa i nekolicine brazilskih velikana zaradio je drugi žuti karton i meč je završio desetak minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka, a tada je ugašena nada Sao Paula da može do boda.

BRAZIL, PAULISTA – ZAOSTALI MEČ 4. KOLA

Petak

Sao Paulo - Palmeiras 0:1 (0:1)

/Roni 10/



tagovi

PalmeirasSao PauloBrazil 1Južna AmerikaPaulista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara