Radost Palmeirasa (©Reuters)
Radost Palmeirasa (©Reuters)

Palmeiras se sveti Al Ahliju za prošlogodišnji poraz na penale

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 13:44

Danas na programu prvi od dva polufinalna meča FIFA Svetskog prvenstva za klubove

Uprkos silnim problemima i odlaganju, Svetsko klupsko prvenstvo dobiće novog šampiona u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Treći put u poslednjih pet godina Emirati su domaćini ovog takmičenja, a drugu godinu zaredom će na Svetskom klupskom prvenstvu snage odmeriti Palmeiras i Al Ahli iz Kaira (17.30).

U prethodnom izdanju dva tim sastala su se u bici za treće mesto – šampion Kopa Libertadoresa izvukao deblji kraj – a sada će u međusobnom duelu odlučivati ko će imati priliku da napadne trofej. Osam godina su evropski klubovi u posedu trofeja Svetskog klupskog prvenstva, a njihovu dominaciju – 13 pehara u 14 godina – nakratko je uspeo da prekine samo Korintijans.

Izabrane vesti

Nikada do sada tim van KONMEBOL-a i UEFA nije podigao pehar, pa Al Ahli i Al Hila, koji u drugom polufinalu igra sa Čelsijem, igraju i protiv tradicije ili bolje rečeno za prekid iste i uspostavljanje novog poretka.

Palmeiras se Svetskom klupskom prvenstvu, kao i Čelsi, priključio u polufinalu i to što mu je prvi meč na turniru upravo polufinalni sa Al Ahlijem mogao bi da bude mač sa dve oštrice. Sa druge strane, tim iz Kaira je eliminisavši Monterej pokazao da nije nimalo naivan, a dve ekipe imaju neraščišćene račune. Ako pitate Palmeiras...

17.30: (1.48) Palmeiras (4.20) Al Ahli (7.25)

Pre godinu dana Al Ahli je savladao Palmeiras na penala – tragičar bio Felipe Melo – i osvojio je utešnu nagradu u vidu trećeg mesta. Žreb iz je posle Katara spojio i u Emiratima, pa je brazilski predstavnik u prilici da poravna račune.

Prisetio se Gustavo Skarpa pred novi duel sa afričkim velikanom njihovog prošlogodišnjeg duela i Palmeirasovog učešća na Svetskom klupskom prvenstvu samo osam dana posle osvajanja Kopa Libertadoresa.

Svi smo puni samopouzdanja uoči novog izazova. Fizički smo spremniji u odnosu na prethodnu godinu, što je jako važno. Pre godinu dana bili smo u paklenoj žurbi. Nadam se da će pripreme koje smo obavili biti od pomoći timu i da ćemo ovog puta iz duel sa Al Ahlijem izaći kao pobednici”, poručio je Gustavo Skarpa.

Pisto Mosimane, trener Al Ahlija, imao je samo reči hvale za rivala koji mu stoji na putu do finala.

To je sjajan tim. Pogledali smo njihove utakmice protiv Flamenga, kao i neke ranije druge. Jaki su, na sličnom smo nivou i biće nam potrebna dobra timska partija kako bismo pobedili”, rekao je Pisto Mosimane.

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO - POLUFINALE

Utorak

17.30: (1.48) Palmeiras (4.20) Al Ahli (7.25)

Sreda

17.30: Al Hilal - Čelsi

***kvote su podložne promenama


tagovi

Al Ahli KairoPalmeirasFIFA Klupsko svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara