Radost Kostarikanaca (AFP)
Radost Kostarikanaca (AFP)

Panama preokretom, Kostarika šesticom... Poznati su svi parovi osmine ginala

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 04:54

Završena grupna faza na Gold kupu

Posle Kanade i Gvatemale, poslednji dan grupne faze na Gold Kupu je doneo i imena preostalih učesnika nokaut faze.

Panama je još ranije obezbedila mesto u osam najboljih, a večeras je remijem protiv El Salvadora (2:2) osigurala i prvu poziciju u grupi i lakšeg protivnika (Katar). Sa njom dalje ide i Kostarika koja nije dozvolila iznenađenje protiv Martnika i u vatrometu golova je ubedljivih 6:3 zakazala četvrtfinalni okršaj sa Meksikom.

Izabrane vesti

Kostarikancima je visio prolaz posle samo jednog osvojenog boda i jednog postignutog gola u prva dva kola. Ipak, Martinik se pokazao kao nejak. Do poluvremena je bilo 2:1 za Tikose, a onda je Džoel Kembel asistencijom i golom u drugom poluvremenu za 4:1 rešio sve dileme. Martinik je u poslednjih petnaestak minuta sa tri gola samo ublažio poraz.

Panama nije imala milosti prema El Salvadoru kojem je samo pobeda davala nadu za prolaz dalje. Nošen ogromnom podrškom sa tribina, El Salvador je poveo golom Hila posle samo četiri minuta igre ali su Eskobar i Dijaz doneli preokret Panami. Novi gol Hila u nadoknadi vremena za 2:2 nije mnogo značio Salvadorcima...

Panama u četvrtfinalu ide na Katar, a ako pobedi, onda na boljeg iz duela Amerikanaca i Kanađana. U drugom delu kostura je derbi između Meksika i Kostarike gde pobednika čeka bolji iz okršaja Jamajke i Gvatemale.  

GOLD KUP – 3. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

GRUPA C

Kostarika - Martinik 6:3 (2:1)

/Voston 9, Barner 40 autogol, Vargas 53, Kembel 58 autogol, Kontreras 68, Kampos 89 - Barner 18, 78, Labo 74, Meksik 90+2/

Panama - El Salvador 2:2 (1:1)

/Eskobar 26, Diijaz 71 - Hil 4, 90+1/



tagovi

reprezentacija KostarikeReperezentacija PanameGold Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara