Foto: Shuttersock
Foto: Shuttersock

Panamski "starac" rešio derbi iz hobija u El Salvadoru

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 04:00

Najbolji strelac prvenstva, 39-godišnji Nikolas Munjoz desetim golom zapečatio sudbinu Alijanse

Provincija je ondela pobedu nad prestonicom El Salvadora. U duelu dva člana velike trojke pomenute centralno-američke države, u okršaju najbolje plasiranih timova druge faze salvadorske Aperture, u popularnom Derbiju iz Hobija Agila je savladala domaću Alijansu na stadionu Kaskatlan, najvećem fudbalskom zdanju u državi - 1:2.

Iako je prva primila gol, mogla je Alijansa da zadrži epitet ekipe koja ne zna za poraz kod kuće. Uostalom, ušla je u okršaj sa maksimačnim učinkom u San Salvadoru - 3/3. Ispostavilo se da je mnogo nedostajao najbolji strelac ekipi Hose Portiljo. Nije bilo dovoljno napadačke oštrine kojom bi se opteretila odbrana rivala. Agila je to iskoristila i umesto na odbranu bez konkurencije najbolju u ligi, fokus je preorejentisala na ofanzivu. To se isplatilo u 24. minutu kada je pogodio Brazilac Jan Santos.

Izabrane vesti

Domaćin je stigao do izjednačenja u uvodinim minutima drugog dela preko letošnjeg pojačanja, Kolumbijca Osvalda Blanka. Bio je to peti prvenstveni pogodak nekadašnjeg fudbalera Amerike iz Kalija čije brojke jasno govore da se u potpunosti isplaćuje klubu iz prestonice.

Kako se meč bližio kraju, delovalo je da je nerešen ishod scenario koji bi zadovoljio oba rivala međutim gostujući sastav je odneo prevagu... Na iskustvo, jer bez starca nema udarca. Najbolji strelac šampionata Nikolas Munjoz kojem je ovo četvrti mandat u klubu zablistao je u 85. minutu. Bio je to deseti ligaški gol za 39-godišnjaka i nekadašnjeg reprezentativca Paname. Pogodak koji je timu iz San Migela doneo treću vezanu prvenstvenu pobedu, drugu u međusobnim duelima sa Alijansom.

Klub koji na kontu ima 16 titula prvaka Salvadora slavio je protiv ekipe koja može da se pohvali sa 14 pehara. Sada se Agila osamila na čelu tabele B grupe u drugoj fazi Aperture sa pet bodova više upravo od Alijanse. I dalje je reč o jedinom timu koji u drugoj fazi ne zna za poraz.

EL SALVADOR, APERTURA – 8. KOLO

Nedelja

Čalatenango - Luis Anhel 1:2 (1:1)

Alijansa - Agila 1:2 (0:1)

Sonsonate - Hokoro 1:1 (1:0)

Metapan - Atletiko Marte 3:1 (2:1)

21.30: (1,62) Munisipal Limeno (3,60) Santa Tekla (5,30)

22.00: (2,25) FAS (3,10) 11 Deportivo (3,20)



tagovi

SalvadorEl Salvador

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara