(©Reuters)
(©Reuters)

Panatinaikos sagoreo u grotlu emocija, Brumin hitac utišao Atinu! Đuričić nije zakuvao - Braga u Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.08.23. | 23:03

Mušema će se tresti u Kamenolomu, navijačima atinskih Zelenih će se u snovima javljati kašnjenja Joanidisa...

Danijele Mansini se postarao da atmosfera u Atini pred revanš bude uzavrela, dao je nadu Panatinaikosu da može posle 13 godina da se vrati u Ligu šampiona. Preko 60.000 duša se načičkalo na Olimpijskom stadionu, napravilo od njega zeleni pakao, ali u tom grotlu emocija tim srpskog stratega Ivana Jovanovića je sagoreo.

Luda atmosfera više je odmogla Panatinaikosu, nego što mu je pomogla. Vezale su se noge domaćim igračima, naročito Focisu Joanidisu. Njegova kašnjenja javljaće se u snovima pristalicama atinskih Zelenih, kao i promašaj Andraža Šporara iz Kamenoloma. Grčki velikan je imao šanse, protraćio ih je, a Bruma dočekao svojih pet minuta da još jedanput zasvetluca na evropskoj pozornici, utiša Atinu i katapultira Bragu u Ligu šampiona - 1:0 (0:0). 

Izabrane vesti

Više od jedne decenije su u Zelenom delu glavnog grčkog grada čekali Ligu šampiona, pričekaće još malo. Ali, drugom decenijskom čekanju došao je kraj. Posle 11 godina ponovo će se u Kamenolomu zatresti mušema, ponovo će biti intonirana jedna od najprepoznatljivijih himni na svetu, ona univerzalna, svima draga.

Braga je tek drugi put od početka sezone sačuvala mirnu mrežu - prethodno protiv TSC-a na svom terenu nije primila gol - ali u kakvom trenutku. U utakmici u kojoj je visila golman Mateus je više puta vadio kestenje iz vatre, održavao je portugalskom klubu glavu iznad vode. No, mnogo toga je i do ofanzivaca Panatinaikosa. 

Focis Joanidis će teško moći da zaspi ove noći. Dva puta je bio kratak, nije stigao na vreme da ukliza i pokupi ubacivanja sa desnog krila. Otimali su se uzdasi navijačima, rasla je nervoza nakon što je Mateus skinuo udarac desnog beka Jorgosa Vaganidisa, kao i Danijelea Mansinija u drugom poluvremenu. 

Panatinaikos ima za čime da žali, jer bio je bolji u većem delu utakmice. Nadirao je sa svih strana, naterao u pojedinim momentima defanzivce Brage da sednu u Mateusovo krilo, međutim, sve je palo u vodu kada se potpuno otvorio i ostavio prostor za ubitačnu tranziciju Portugalaca. 

Sevnula je kontra Brage u završnih desetak minuta, imao je Bruma dovoljno brisanog prostora ispred sebe, namestio se na desnu nogu i - pogodio. Poslao je loptu u malu mrežu. Poslednja nada otišla je niz vetar onoga trena kada je rezervista Filip Đuričić pucao pored gola.

Grcima ostaje nada da će imati bar jednog predstavnika u Ligi šampiona, da će AEK uspeti da uradi ono što nije gradski rival. Dok će Portugalci sa tri kluba čekati žreb zagrupnu fazu Lige šampiona. Braga se pridružila Benfiki i Portu.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - PLEJ-OF, REVANŠI:

Utorak

Galatasaraj - Molde 2:1 (1:0), prvi meč 3:2

/Ikardi 7pen, Anhelino 90+3 - Hestad 66/

Panatinaikos - Braga 0:1 (0:0), prvi meč 1:2

/Bruma 83/

Jang Bojs - Makabi Haifa 3:0 (2:0), prvi meč 0:0

/Iten 23, Sek 28ag, Ugrinić 46/

Sreda

21.00: (1,85) AEK (3,50) Anverpen (4,40) , prvi meč 0:1

21.00: (1,65) Kopenhagen (3,70) Rakov (5,60) , prvi meč 1:0

21.00: (1,55) PSV (4,10) Rendžers (6,00), prvi meč 2:2

***kvote su podložne promenama


tagovi

Filip MladenovićFilip Đuričićkvalifikacije za Ligu šampionaLiga šampionaBragaPanatinaikosIvan JovanovićBruma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara