Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Panatinaikosov fijasko ili spas u zadnji čas

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 13:53

Zeleni se bore za osvajanje Kupa protiv Arisa i odlazak u kvalifikacije za Ligu Evrope

Poslednji pehar u sezoni dodeljuje se ove subote u zemlji Helena, ali i mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Ulog će zato da bude ogroman u finalu Kupa u Volosu, gde se sastaju dva retka gosta bitaka za trofeje, Panatinaikos i Aris (19.30).

Rivali su nominalno slični, uprkos tome što ima velike razlike u kvalitetu između ekipa. Na osnovu poslednjih pet utakmica iz plej-ofa grčkog prvenstva atinski Zeleni su inferiorni, pa je katastrofalnu završnicu sezone otkazom platio doskorašnji trener Panatinaikosa Fatih Terim.

Izabrane vesti

Posle haotične sezone, sada je sve stalo u jednu utakmicu za PAO. Hoće li to da bude fijasko ili spas u zadnji čas? Celu situaciju je posebno zahuktalo pitanje trenera, koje se provlačilo kroz celu sezonu. U vreme kada su Zeleni bili lideri u Superligi, izuzetno popularni i uspešni srpski kormilar Ivan Jovanović zamenjen je iskusnim Turčinom Fatihom Terimom.

19.30: (1,70) Panatinaikos (3,60) Aris (5,30)

Šest meseci kasnije, pošto su Atinjani izgubili šansu za šampionsku titulu u porazu od PAOK-a rezultatom 4:1, razdor je povučen i kod Terima. Novi privremeni trener Hristos Kontis je već radio kao pomoćni trener Panatinaikos, a potom i kao šef u Volosu, a sada se vratio kao vatrogasac.

Kada je u pitanju statistika Zelenih u ligi, oni ima jedan od najjačih napada i jednu od najboljih odbrana. S jedne strane, vrednosti u Grčkoj uvek moraju da se podele na dva dela, pošto je na tabeli pet jakih i sedam slabijih klubova, pa to iskrivljuje vrednosti.

Zbog toga ekipa popunjena zvezdama poput Tasosa Bakasetasa i Fotisa Joanidisa našla na udaru, posebno u poslednjim duelima sa rivalima kada je poražena sa 3:0 od AEK-a i 4:1 od PAOK-a.

Aris se suočava sa utakmicom godine. Posle više od decenije, vraća se u finale. Tim Akisa Manciona se prvenstveno fokusira na odbranu, i obično pruža dobre partije protiv favorita, a pošto je iz takmičenja izbacio aktuelnog osvajača kupa AEK, Detelinu treba opomenuti.

U aktuelnoj kampanji Superlige Panatinaikos je završio na četvrtom mestu sa 72 boda, čak 17 više od petoplasiranog Arisa. Bog rata ima priliku da posle 54 godine osvoji Kup Grčke. Od trijumfa 1970. Aris je četiri puta stizao do finala, ali u svakoj prilici nije uspeo.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KUP GRČKE - FINALE (VOLOS)

Subota

19.30: (1,70) Panatinaikos (3,60) Aris (5,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup GrčkePanatinaikosArisAris Solun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara