Liroj Sane (©Reuters)
Liroj Sane (©Reuters)

Panceri su sila kod kuće u kvalifikacijama za Mundijal, crno se piše i Makedoncima

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.03.21. | 09:34

Četa Joakima Leva ima 18 vezanih pobeda, a nije poražena na svom terenu već dve decenije. Naše južne komšije veruju u čudo, sve oči uprte u veterana Gorana Pandeva. Jermeni iznenadili u prva dva meča iako su bez pomoći prve zvezde Henrika Mkhtarijana

Uvodna dva kola kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine u Grupi J pokazala su nam da bi Nemačka trebalo da se prošeta do prvog mesta. Island je neprijatno iznenadio sa dva poraza, bez postignutog gola, Rumunija i Makedonija su bili solidni, Jermenija je odlično startovala, dok se od Lihtenštajna očekuje da zauzme “fenjer” grupe.

U trećem, poslednjem kolu u ovom reprezentativnom ciklusu, najzanimljiviji meč igra se u Duizbirgu – Nemci dočekuju Makedonce (20.45). Četa Joakima Leva je apsolutni favorit. Teško će neko i bod da uzme šampionima sveta iz 2014. godine.

Izabrane vesti

Posle meča sa Lihtenštajnom, napadač Makedonije Ilija Nesterovski je burno proslavio gol, psovajući pred kamerama. Epilog je njegov izbacivanje iz selekcije za duel s Pancerima. Selektor Igor Angelovski, koji je odveo naše južne komšije na Evropsko prvenstvo, neće računati na usluge napadač Udinezea.

"Srećan sam zbog toga što se izvinio i objasnio razloge svojih postupaka. To je neprihvatljivo ponašanje za jednog fudbalera reprezentacije“, kratko je Angelovski poručio javnosti uz vest da je Nestorovski napustio reprezentaciju.

20.45: (1,12) Nemačka (9,00) Makedonija (20,0)

Koliko je Nemačka dominantna govoto podatak da nije poražena kod kuće u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pune dve decenije, odnosno od 2001. godine kada je izgubila od Engleske sa 5:1. Četa Joakima Leva ima 18 uzastopnih pobeda na svom terenu u kvalifikacijama za Mundijal. Poslednja reprezentacija koja nije poražena u Nemačkoj bila je Švedska 2012. godine (4:4). Sve ovo ne ostavlja mnogo nade Makedoncima.

Očekuje se da Lev promeni sastav, da ukase šansu i nekim fudbalerima koji su manje igrali u prethodna dva meča sa Islandom i Rumunijom. U prva dva meča krenuo je sa triom u napadu – Kai Haverc, Liroj Sane i Serž Gnabri, a očekuje se da bi protiv Makedonaca mogli da počnu u startnoj postavi Timo Verner i Amin Junes.

Makedonci ne idu u Duizbirg s belom zastavom, ali je jasno ko je favorit. Sve oči biće uprte u kapitena, napadača Đenove Gorana Pandeva.

"Čast nam je što igramo protiv takvog protivnika. Spremni smo da damo sve od sebe, iako će nam ovo biti treći meč za nekoliko dana. Nemci znaju ko smo, znaju kakav kvalitet imamo, sigurno su gledali naše utakmice. Nismo više ona reprezentacija od pre pet-šest godina. Sada smo daleko jači, sada smo učesnici Evropskog prvenstva. Mislim da će Nemci oprezno ući protiv nas. Oni su favoriti, to je jasno, biće nam potrebno čudo, ali i sreća da ostvarimo pozitivan rezultat. Moramo da verujemo u sebe, moramo da verujemo da možemo da iznenadimo”, rekao je Pandev, prenosi sportmedia.mk.

U prvom meču dana, Jermenija u Jerevanu dočekuje Rumuniju (18.00). Domaća selekcija ima svih šest bodova, u prestonici ove bivše republike SSSR-a prošle nedelje je pao Island (2:0). Jermeni nisu primili gol za 180 minuta. Uspeh je tim veći ako se zna da nije igrala prva zvezda ove reprezentacije, napadač Rome Henrik Mkhtarijan. Na kormilu je iskuni Španac Hoakin Kaparoš. Rumuni su na premijeri pobedili Makedonju u Bukureštu (3:2), a onda su pružili jak otpor Nemcima. Poraženi su sa 1:0 na svom terenu, ali je četa Mirela Radoja ostavila odličan utisak.

18.00: (3,50) Jermenija (3,45) Rumunija (2,10)

Rumuni su blagi favoriti, žele drugo mesto, a za to im je potrebna pobeda u Jerevanu. Ove dve selekcije su se sastale u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Oba puta je slavila Rumunija. Kod kuće je bilo 1:0, a u Jerevanu čak 5:0 za naše istočne komšije.

20.45: (20,0) Lihtenštajn (7,50) Island (1,15)

Islanđani su očigledno u padu posle buma na EP 2016. godine u Francuskoj i učešća na Mundijalu u Rusiji pre tri godina. Porazi od Nemačke i Jermenije, i to bez postignutog gola pokazali su da su Ribari u silaznoj putanji i da će teško u Katar. Lihtenštajn mora da padne večeras (20.45) ako selekcija sa krajnjeg severa Evrope želi da zadrži šanse za drugo mesto i baraž za planetarni šampionat krajem naredne godine.

EVROPSKE KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KATARU 2022. GODINE - 3. KOLO

Sreda

GRUPA J

18.00: (3,50) Jermenija (3,45) Rumunija (2,10)

20.45: (1,12) Nemačka (9,00) Makedonija (20,0)

20.45: (20,0) Lihtenštajn (7,50) Island (1,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvokošarkaška reprezentacija NemačkeFudbalska reprezentacija Islandareprezentacija Islandareprezentacija Makedonijereprezentacija Maroka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara