Saša Lukić i Ivan Ilić (Reuters)
Saša Lukić i Ivan Ilić (Reuters)

Pao dogovor: Torino prihvatio ponudu sa Ostrva za Lukića, menja ga Ilić

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.01.23. | 16:50

Rokada u Torinu

Aleksandar Mitrović dobija srpsko društvo u Fulamu, a srpska kolonija u Torinu će jednog člana zameniti drugim. To je posledica pregovara koji su prethodnih dana trajali na relaciji London - Torino - Verona.

Torino je danas prihvatio ponudu Fulama za Sašu Lukića. Srpski vezista će se preseliti u London kod Aleksandra Mitrovića. Pregovori su trajali nekoliko dana i ostali su još sitniji detalji koji će večeras biti dogovoreni putem konferencijskog poziva.

Izabrane vesti

Iako je Torino od letos cenio Fulama zna 15.000.000 evra, na kraju je pristao na kompromis. Prihvatio je Fulamovu ponudu od 10.000.000 evra fiksno plkus 3.000.000 kroz potencijalne bonuse koji će zavisiti od individualnog učinka srpskog veziste. Lukić će potpisati ugovor do leta 2027. vredan 2.200.000 evra po sezoni neto.

Još letos je Lukić insistirao na odlasku iz kluba. Čak je u jednom trenutku stupio u neku vrsta štrajka kada se nije pojavio na treningu ali se ubrzo pokajao i izvinio. Ipak, novi ugovor sa duplo većom platom od 1.500.000 evra godišnje nije pristao da potpiše. U Torinu su znali da će uskoro morati da ga prodaju jer mu je ugovor trajao do leta 2024. godine. Roma, Napoli, Vest Hem, Lester i ostali koji su se pominjali kao zainteresovani, nisu poslali konkretne ponude ali Fulam jeste.

Londonski klub je ove zime tražio pojačanje u veznom redu, trener Marko Silva je želeo bivšeg đaka Abdulajea Dukurea iz Votforda ali su njegovi finansijski zahtevi bili previsoki pa se Fulam okrenuo mlađem i jeftinijem Lukiću.

Lukića će u Torinu zamniti zemljak i reprezentativni kolega Ivan Ilić.

Nedeljama je trajao Torinov presing na Veronu i mladog srpskog vezistu, izgledalo je da će im ga Marselj oteti ispred nosa ali je na kraju sve završeno dogovorom.

Nakon što su Torinove prve dve ponude za Ilića odbijene ne Bentegodiju, u priču je ušao Olimpik iz Marselja i ponudio više: 16.000.000 evra fiksno plus 3.000.00 kroz bonuse. Tako je za Ilićev potpis počela borba dvojice hravtskih trenera koji su ga trenirali u Veroni i kod kojih se afirmisao. On se na kraju ipak odlučio za Ivana Jurića umesto za Igora Tudora, a Torino je trećom ponudom u vrednosti od 14.000.000 evra zadovoljio Veronine apetite. Marselj se okrenuo planu B i dogovorio transfer mundijalske senzacije Azedina Unahija iz Anžea.

Ilić je već doputovao u Torino gde ga očekuju lekarski pregledi i potpis ugovora, posle čega će se i zvanično pridrućiti reprezentativnim kolegama Vanji Milinković Saviću i Nemanji Radonjiću. U Torinu ga čeka ugovor do 2027. vredan 1.200.000 evra po sezoni.


tagovi

Ivan IlićSaša LukićZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara