Oskar Kardozo (©AFP)
Oskar Kardozo (©AFP)

Paragvajska Apertura: Opušteni Libertad, Kardozo juri titulu prvog strelca

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.05.21. | 22:05

Crno-beli iz Asunsiona osvojili 21. titulu prvaka. Najveći motiv imaće nekadašnji napadač Benfike, Trabzona i Olimpijakosa

Ovog vikenda završava se sezona u Paragvaju. Prošle godine kruna u Klausuri pripala je Olimpiji, a Apertura je protekla u dominaciji Libertada, još jednog velikana iz prestonice ove južnoameričke države, Asunsiona.

Crno-beli su prošle nedelje iznenađujuće poraženi na svom terenu od Sol de Amerike (1:2), ali su zahvaljući pobedi River Plejta u gostima protiv Nasionala (0:1) kolo pre kraja stigli do 21. krune u šampionatu Paragvaja, a prve posle četiri godine.

Izabrane vesti

Libertad je odličan i na međunarodnoj sceni. U konkurenciji čileanskog Palestina, brazilskog Atletiko Gojanensea i argentinskog Njuels Old Bojsa, crno-beli is Asunsiona sui bili najbolji u Grupi F Kopa Sudamarikana sa 13 bodova, pa će u narendoj rundi drugorangiranog takmičenja na tlu Južne Amerike da odmeri snage sa trećeplasiranom ekipom iz Kopa Libertadores.

23.45: (5,60) Sportivo Lukenjo (3,70) Libertad (1,58)

Šampion Aperture neće noćas (23.45) u Lukeu da ima imperativ pobede protiv Sportivo Lukenja, tima koji se nalazi na osmom mestu šampionata Paragvaja. Najveći motIv imaće Oskar Kardozo, vremešni as Libertada koji u smiraj karijere, u 38. godini, brani boje ovog kluba. Nekadašnji napadač Benfike, Trabzona i Olimpijakosa sa devet golova deli prvo mesto liste strelaca sa igračem Nasionala iz Asunsiona Leonardom Viljagrom.

Libertad ove sezone na gostovanjima nema remi. Pobedio je šest puta, dok je dva puta poražen. Sportivo Lukenja bolje igra na svom stadionu. Na osam utakmica sakupio je 12 bodova, dva puta ja poklekao, uz pozitivnu gol-razliku - 14:13.

U prvom delu sezone Libertad je kod kuće na stadionu Nikolaz Leoz dobio noćašnjeg rivala sa 2:0, a oba pogotka delo je Argentinca Bautiste Merlinija. Skoro tri godine crno-beli iz Asunsiona nisu poraženi od Sportivo Lukenja. Na 10 poslednjih mečeva Libertada i tima iz Lukea, velikan iz Asunsiona je pet puta slavio, dok je isto toliko utakmica završeno bez pobednika.

Gosti iz prestonice primili su ubedljivo najmanje golova u Klausuri, samo 14 na 17 mečeva, a igrači Libertada su 33 puta zatresli mreže rivala ove sezone (skoro dva po meču) i imaju za gol više od ljutog gradskog rivala Olimpije, prvaka Klausure za 2020. godinu.

PARAGVAJ, APERTURA - 18. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

Sol de Amerika - Guairenja 0:0

Subota

Gurani - Sero Portenjo 2:0 (1:0)

/Pereira 33, F. Bobadilja 90+5/

23.45: (5,60) Sportivo Lukenjo (3,70) Libertad (1,58)

Nedelja

23.45: (4,30) River Plejt (3,50) Olimpija Asunsion (1,78)

Ponedeljak

02.00: (3,20) 12. Oktobar (3,10) Nasional (2,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ParagvajParagvaj 1LibertadOskar KardozoSportivo Lukenjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara