Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pariz nije mogao da poželi boljeg rivala na početku puta ka Ligi 1

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.05.21. | 14:47

Klub iz glavnog grada Francuske u četvrtfinalu plej-ofa za ulazak u elitu igra sa Grenoblom, koji ga nije pobedio nijednom na prethodnih šest međusobnih duela

Sve do poslednjeg kola Lige 2 Pariz je morao da strepi i tek protiv Šamlbija pre tri dana uspeo je da odbrani petu poziciju, poslednju koja vodi u plej-ofu za promociju u elitu. Ali, za klub iz glavnog grada Francuske tek sada sledi ono glavno.

Večeras ga u četvrtfinalu očekuje duel sa Grenoblom (20.45), ukoliko trijumfuje, u polufinalu sledi okršaj sa Tuluzom, i tek onda finale sa 18-plasiranim timom Lige 1. Trenutno, to je Nant, ali, o tom potom, poučeni iskustvom iz prethodnih sezona, u Parizu su naučeni da ne planiraju previše unapred.

Izabrane vesti

Ovogodišnji plej-of biće im treći u prethodne četiri godine. U sezoni 2016/17 ušli su u Ligu 2 pobedom nad Orleanom u finalu, dve godine kasnije u pohodu na elitni status zaustavio ih je Lans već u četvrtfinalu.

20.45: (2,90) Grenobl (2,90) Pariz (2,75)

Ovoga puta Parižani se nadaju da će uspeti da preskoče prvu prepreku. A protivnik baš po meri Plavaca. U okršajima sa Grenoblom ove sezone Pariz je osvojio više bodova nego protiv bilo kojeg drugog tima iz TOP 6. U prvom delu sezone odigrali su bez golova, pre dva meseca Pariz je slavio 2:0.

Štaviše, otkako se vratio u Ligu 2, Grenobl nijednom iz šest pokušaja nije pobedio večerašnjeg rivala, a na pet nije uspeo ni mrežu da mu zatrese. Sa takvim skorom čini se da su Parižani u psihološkoj prednosti, ali trener tima iz Grada svetlosti Rene Žirar ne misli tako.

"Ne verujem da je tako. Sve se vraća na nulu. To je poput meča Kupa Francuske, samo sa još više draži. Ovo je važan trenutak za klub. Najbolji način da se nosite sa ovakvom vrstom utakmice jeste da od nje ne pravite veliku stvar. Moramo da budemo motivisani, ali bez preterane nervoze. Momci znaju šta je u pitanju, ili možemo da idemo na maraton ili sve staje", rekao je Žirar.

Iskusni stručnjak neće moći da računa na drugog najefikasnijeg igrača tima Gaetana Lauru (osam golova, pet asistencija) i Varena Kedija (četiri gola).

U suprotnom taboru, gde na povratak u Ligu 1 čekaju od 2010. godine, najvećih kadrovski problema imaju u defanzivnoj liniji, gde neće biti standardnih igrača - Barta Stralmana i Žordija Gašpara.

LIGA 2 - PLEJ-OF, ČETVRTFINALE

Utorak

20.45: (2,90) Grenobl (2,90) Pariz (2,75)


tagovi

Francuska 2GrenoblPariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara