(© Reuters)
(© Reuters)

Parovi osmine finala Kupa nacija: Dva velika derbija, ispadaju Salah ili Ale

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.01.22. | 22:49

Takmičenje ulazi u interesantnu fazu

Grupna faza je bila dosadna i ne baš efikasna, sad sledi ono pravo. Takmičenje na Kupu afričkih nacija u Kamerunu je došlo do eliminacija, a parovi osmine finala obećavaju dva derbija.

Najpre, u pitanju je duel Obale Slonovače i Egipta, dvostrukog i sedmostrukog prvaka Crnog kontnenta, sa nekim od zvezda evropskog klupskog fudbala. Posledično tome, već na prvoj stepenici nokaut faze takmičenje će završiti ili Sebastijan Ale, kao udarna igla Slonova ili Mohamed Salaha, zaštitni znak Faraona.

Izabrane vesti

Kvalitetom ne zaostaje ni okršaj Nigerije i Tunisa. Super Orlovi su triput bili najbolji na Kupu nacija, grupu su završili sa sve tri pobede i možda su favoriti, ali Tunis nikad ne bi trebalo otpisati, bez obzira na to što se provukao kroz iglene uši, kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Posebno što ima Vahbija Hazrija.

U osmini finala Kupa afričkih nacija će se sastati:

Burkina Faso – Gabon

Nigerija – Tunis

Gvineja – Gambija

Kamerun – Komorska Ostrva

Senegal – Zelenortska Ostrva

Maroko – Malavi

Obala Slonovače – Egipat

Mali – Ekvatorijalna Gvineja

Mečevi su na programu od 23. do 25. januara, četvrtfinale se igra 29. i 30. ovog meseca, polufinala su 2. i 3. februara, a kontinentalnog prvaka ćemo dobiti 6. februara u Jaundeu.



tagovi

Kup afričkih nacijaAfrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara