Nemanja Milić (©Reuters)
Nemanja Milić (©Reuters)

Partizan baš oslabio Borisov

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 11:09

Belorusija 1: BATE igra slabije otkad je klub napustio Aleksandar Filipović. U slučaju pobede na svom terenu protiv Slutska, vicešampion bi mogao na čelo tabele posle 180 minuta bez postignutog gola

Šahtjor Soligorsk je prošle sezone bio ubedljiv u Belorusiji, odbranio je krunu, a ove sezone mogli bismo da gledamo neizvesniji šampionat u ovoj zemlji. Branilac krune posrće ove sezone, osim standardnog BATE Borisova u vrhu su Energetik BGU i Dinamo Minsk.

BATE je dugo bio bez poraza, najbolje je krenuo, ali odlaskom srpskog internacionalca Aleksandra Filipovića u Partizan, oslabio je Borisov. Bez defanzivca, vicešampion je sakupio samo bod u prethodna dva kola, a protiv Isloča je upisao prvi poraz u sezoni pre desetak dana.

Izabrane vesti

Fudbaleri BATE-a su bez postignutog gola na poslednjih 180 minuta, a danas (17.00) u Borisov stiže Slutsk, ekipa iz donjeg dela tabele, bez pobede na četiri utakmice, sa samo tri osvojena boda. Domaćin i dalje ima ubedljivo najbolju odbranu u ligi, koja prima u proseku manje od gola po meču (pet na 11 utakmica).

17.00: (1,45) BATE Borisov (4,10) Slutsk (6,75)

Posle odlaska Filipovića, od srpskih internacionalaca ostao je samo Nemanja Milić, nekadašnji krilni napadač Spartaka i Crvene zvezde koji je već tri godine stanovnik Borisova. Njega nije bilo zbog povrede na meču protiv Nemana prošlog vikenda, kada je bilo 0:0. Prethodnog vikenda, BATE je doveo Jaroslava Oreškoviča, koji je počeo sezonu u Dinamo iz Bresta. Ugovor je do kraja sledeće godine.

Domaćin pred svojim navijačima ima dva trijumfa i pomenuti poraz od Isloča (0:1). Slutsk je, zanimljivo, bez poraza na gostovanjima. Ima dva trijumfa i tri remija, pa neće biti lako vicešampionu da uzme tri boda. Ukoliko slavi, BATE će do vikenda da bude lider, prestići će iznenađujućeg lidera, Energetik Bgu iz Minska.

19.00: (2,45) Gomel (3,15) Torpedo Žodino (2,80)

Kada igraju ovi timovi dolazi veliki broj golova. Na čak šest vezanih utakmica mreže su se tresle tri puta ili više. Prošle sezone je oba puta BATE dobio današnjeg rivala. Na svom terenu je slavio sa 3:0, dok je u gostima bilo 4:3. Kvota u Mozzartu da igru 3+ je 1,75.

BELORUSIJA – ODLOŽENI MEČEVI 9. KOLA

Sreda

17.00: (1,45) BATE Borisov (4,10) Slutsk (6,75)

19.00: (2,45) Gomel (3,15) Torpedo Žodino (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Belorusija 1BelorusijaBATE BorisovSlutsk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara