Rikardo slavi gol (©MN Press)
Rikardo slavi gol (©MN Press)

Partizan čuva vrh u Kragujevcu: Rikardo razmišlja o novim golovima, Menig o debiju

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.09.21. | 11:11

Crno-beli pre puta na Kipar gostuju na Čika Dači

Po svim parametrima ovo bi trebalo da bude zicer za lidera superligaške tabele. Pre odlaska na pauzu usled obaveza reprezentacije delovalo je toliko uverljivo da bi bilo koji drugi ishod osim pobede u Kragujevcu predstavljao prvorazredno iznenađenje. Partizan gostuje Radničkom 1923 i nada se pobedi kojom bi zacementirao poziciju u vrhu i najavio sedmicu u kojoj ga očekuju dva znatno teža, atraktivnija ispita.

Na svim mečevima u uvodu sezone crno-beli su bili efikasni. Dali su 22 gola na šest susreta. Po tome su najbolji tim u Srbiji. A mrežu su sačuvali netaknutom u pet navrata. Primili su samo jedan gol. I po tome im nema ravnog u državi. Kad se ti parametri uzmu u obzir, valja očekivati totalnu ofanzivu Parnog valjka u srcu Šumadije, možda i reprizu prethodnih gostovanja na stadionu "Čika Dača", jer je u dve posete tokom 2014. dao osam golova.

Izabrane vesti

SUBOTA, 16.00: (18.0) RADNIČKI 1923 (7.75) PARTIZAN (1.15)

Sad ima raspucanog Rikarda Gomeša (11 pogodaka na prvih 12 utakmica u sezoni, od čega osam u prvenstvu), osvežio je napad angažovanjem Kvinsija Meniga, a kako i Holanđanin deluje motivisano, svi su izgledi da bi pred golom Ivana Radoša mogli da gledamo maltene viktoriju. Pogotovo što se očekuje da trener Aleksandar Stanojević promoviše poslednje pojačanje i tako pokaže čime sve raspolaže pred gostovanje na Kipru (četvrtak, 21.00, protiv Anortozisa na startu Lige Evrope) i večiti derbi sa Crvenom zvezdom (nedelja, 18 časova).

"Od početka prelaznog roka smo želeli profil igrača kakav je Kvinsi, insistirali smo na bočnom napadaču, sposobnom da pokrije obe strane i bude od koristi kao drugi špic. Menig može da rešava situacije ’jedan na jedan’, dolazi iz takmičenja u kome je redovno igrao, fizički je spreman, međutim, nije lako da ga odmah uklopite. Tek danas će prvi put trenirati sa reprezentativcima i zato će ići malo teže“, pozvao je na strpljenje Stanojević tokom jučerašnje konferencije za medije uoči utakmice u Kragujevcu.

Radnički dočekuje crno-bele posle pet vezanih utakmica bez pobede. U tom periodu primio je čak deset golova. Na poslednja dva susreta kod kuće nije dao ni gol (protiv Radnika i Čukaričkog), međutim, ne bi trebalo smetnuti s uma da tim Vladimira Radenkovića ima Marka Mirića koji je u dosadašnjem toku šampionata nekoliko puta "čupao" Kragujevčane. Može li i protiv lidera?

"Nama je svaka utakmica eliminaciona. Ova sa Radničkim je izuzetno važna. Protivnik je novajlija u ligi, ali klub ima bogatu tradiciju, od povratka u elitni rang pokazao je različite sisteme, ali na sve imamo spreman odgovor", rekao je trener crno-belih i dodao da mu je duel sa Kragujevčanima trenutno bitniji od gostovanja na Kipru, o kom još ne razmišlja.

Potencijalni problem za Aleksandra Stanojevića mogao bi da bude umor četvorice reprezentativaca koji su zbog nastupa za nacionalne timove bili bez pauze, za razliku od svojih saigrača. Pre svih, tu se misli na Bibarsa Natha.

"Generalno, svi igrači su u dobrom stanju, neki su odigrali tri utakmice i sigurno da su umorni. Raduje nas što se niko nije povredio tokom reprezentativne pauze, a da li će biti dovoljno spremni - videćemo. Natho je uz Šćekića najviše oštećen, pošto je odigrao tri utakmice. Saničanin je takođe umoran, iako je jedan meč manje bio na terenu. To je psihološki umor, jer nije lako igrati protiv Francuske ili Danske. Videćemo da li će biti dovoljno spremni za Radnički i hoće li biti u konkurenciji za tim. Gledao sam, inače, sve utakmice naših reprezentativaca zajedno sa svojim stručnim štabom", istakao je Stanojević.

SUPERLIGA SRBIJE - OSMO KOLO

RADNIČKI 1923 - PARTIZAN 16.00

Kragujevac

Stadion: Čika Dača

Sudija: Stanko Ostraćanin

RADNIČKI 1923 (4-2-3-1): Leković - Varjačić, Filipović, Damjanac, Blagojević - Ristović, M. Vidović - Ilić, Trifunović, Mirić - Kovačević

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Marković, Jojić, Jović - Rikardo

SUPERLIGA SRBIJE – 8. KOLO

Petak

Napredak - Radnik 1:0 (0:0)

/Jovanović 54/

Spartak - TSC 0:0

Subota

16.00: (18,0) Radnički Kragujevac (7,75) Partizan (1,15)

16.00: (1,80) Vojvodina (3,45) Metalac (4,80)

20.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Proleter (19,0)

Nedelja

16.55: (2,45) Kolubara (3,25) Novi Pazar (2,95)

16.55: (1,92) Radnički Niš (3,40) Voždovac (4,20)

19.00: (3,80) Mladost (3,45) Čukarički (2,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar StanojevićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara