Maki Banjak (levo) u duelu sa Mustafom Agbasom iz Malatije (©MN Press)
Maki Banjak (levo) u duelu sa Mustafom Agbasom iz Malatije (©MN Press)

Partizan i Banjak – nije još gotovo

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.06.20. | 12:21

Mandarić traži 20 odsto od sledeće prodaje

Blizu jeste, ali gotovo – nije. Moraće Partizan još malo da se potrudi, u prevodu da ispuni još neke prohteve Olimpije, da bi dobio Makija Banjaka.

Crno-beli su sve karte bacili na štopera Olimpije, nekadašnjeg đaka Barselonine fudbalske škole. Spremni su da za njega plate 500.000 evra, što je četiri puta manje od sume koju je gazda slovenačkog kluba Milan Mandarić tražio pre tačno godinu dana.

Izabrane vesti

Međutim, Mandarić je tvrd pregovarač. Jasno mu je da od Partizana ne može da dobije dva miliona, pa će se zadovoljiti sa 500.000 evra - za početak. Znači, to nije sve. Traži gazda Zmajčeka i 20 odsto od sledeće prodaje! Svestan je Mandarić da se iz Humske 1 lakše i skuplje prodaju fudbaleri nego iz Ljubljane, pa bi da makar na taj način da dođe do malo veće zarade.

Kako tvrdi slovenački novinar Jure Bohorič iz slovenačke Ekipe, upravo je taj procenat od sledeće prodaje prepreka zbog koje posao oko Banjaka još nije završen. Partizan ne pristaje na procente ili makar ne na baš 20 odsto, pošto ni crno-beli kada prodaju sve bisere iz Humske ne mogu da od partnera na Zapadu izboksuju toliko parče od nekog narednog transfera.

Partizan je spreman na drugačije ustupke Olimpiji. Nudi bonuse za titulu, za plasman u evropske kupove, ali Mandarić na to ne pristaje. Zato što je sve to neizvesno, a Banjak će sigurno iz Beograda otići negde dalje, to je čista „sigurica“. Doduše, pitanje je gde i za koji novac, pošto Kamerunac ima 25 godina i pre Olimpije se nigde nije naigrao: nešto malo u Saragosi, nimalo u Admiri Vaker.

Ubeđeni su, ipak, u Partizanu da će Maki Banjak biti pravi naslednik Strahinje Pavlovića u zadnjoj liniji crno-belih. Dopao im se najpre letos u prijateljskoj utakmici protiv Olimpije u Ljubljani, a pratili su njegove igre i posle toga. Bilo je zainteresovanih kupaca za Kamerunca i pored Partizana, ali je i dalje član Zmajčeka.

Sve ide ka tome da će se uskoro spakovati za selidbu u Beograd, međutim, posao još nije završen.


tagovi

FK PartizanOlimpijaMaki Banjak

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara