Detalj sa meča
Detalj sa meča

Partizan igrao, Zvezda preživela (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.09.18. | 20:49

Buran derbi i podela plena na stadionu Partizana – 1:1

Partizan je dikitrao tempo i dominirao više od sat vremena igre u 158. večitom derbiju, ali nije uspeo da dođe do tri velika boda u okršaju nad Crvenom zvezdom, zahvaljujući kojima bi makar do srede preuzeo lidersku poziciju Superlige. Aktuelni šampion je uspeo da iskoristi period nešto bolje igre u poslednjih pola sata utakmice i u 72. minutu diskutabilnim golom Ričmonda Boaćija stigne do velikog boda u večerašnjem okršaju u Humskoj – 1:1 (1:0).

Crno-beli su propustili da priliku da krunišu kvalitetniju igru tokom najvećeg toka utakmice. Zasluženo su vodili golom Rikarda Gomeša iz 33. minuta utakmice i na početku drugog dela mogli da reše pitanje pobednika preko Danila Pantića, ali su posle malo pali što su gosti uspeli da iskoriste. Ipak, ovakva igra bi mogla da predstavlja ozbiljan podstrek za ekipu Zorana Mirkovića, koju sada niko ne sme da otpiše u borbi za šampionsku titulu.

Izabrane vesti

Partizan je sa daleko više energije ušao u utakmicu, što je predstavljalo ključ dominantne partije u prvom poluvremenu. Od prvog sekunda izabranici Zorana Mirkovića krenuli u visok presing, a nesigurnost u redove Crvene zvezde već u 30. sekundi utakmice unelo je proklizavanje Milana Borjana, koji se ipak snašao i iz drugog pokušaja izbacio loptu u aut. Moglo je da bude kobno za crveno-bele i samo nekoliko minuta kasnije, kada je loše ispucavanje Babića presekao Janković, izbio pred gol srpskog šampiona iskosa sa desne strane, ali nije uspeo da savlada čuvara mreže gostiju.

gallery

Zvezda nikako nije uspevala da se izvuče iz kontraritma u koji je uletela od starta utakmice. Bez ideje u napadu, bez konkretnog odgovora na energični pristup igre Parnog valjka. Partizan je delovao konkretnije i odlučnije. Na prilike sa starta utakmice nadovezali su i pokušaji Pantića i Nemanje R. Miletića. Na ozbiljnim iskušenjima su bili izabranici Vladana Milojevića.

O igri gostiju u uvodnom delu utakmice najbolje svedoči i činjenica da je prvi udarac u gol Partizana upućen u 25 minutu. Tada je snažno opalio Milan Rodić, čiji je udarac iz slobodnog udarca prethodno izbloikiran od strane živog zida, dok je onaj drugi završio direktno u rukama Vladimira Stojkovića. Ipak, to nije bila najava Zvezdine bolje igre, već uvertira u žestoki odgovor Partizana. Ričmond Boaći je pogrešio u dodavanju, pukla je kondra domaćina, čiji je perfektni egzekutor bio Rikardo Gomeš.

Ideja Vladana Milojevića verovatno je bila da crveno-beli po bokovima pokušaju da pritisnu protivnika, ali su izabranici Zorana Mirkovića, očigledno dobro bili pripremljeni za to. Miletići su blizu stajali svojim rivalima, nisu im dozvoljavali da se okrene ka golu protivnika. Marko Marin je to donekle uspeo promenom pozicije, dok je Kafu delovao potpuno indisponirano. Boaći je takođe bio odsečen i nepovezan sa Benom, dok su sa druge strane Janković, Pantić i Rikardo su koristili svaki trenutak da iz kontranapada ugroze Milana Borjana.

U uvodnim trenucima drugog dela utakmice  Crvena zvezda je preuzela inicijativu na terenu, ali je onda kao grom iz vedra neba usledio projektil Danila Pantića, čija je raketa sa preko 25 metara žestoko prodrmala konstrukciju gola ispred severne tribine. Mogli su crno-beli još tada da otvore put ka pobedi.

Milojević je do poseda došao zahvaljujući ulasku Jovančića, dok je do brzine pokušao da stigne ulaskom Veljka Simića i uspeo je u tome, ali nekoliko prvobitnih ubacivanja i dodavanja bivšeg igrača Zemuna nije uspeo da iskoristi Ročmond Boaći, koji je sve do izjednačujućeg gola bio potpuno u senci svojih čuvara. Ipak, onda se izdigao iznad Markovića i Nemanje R. Miletića i poslao preciznu loptu prema golu Vladimira Stojkovića, koja je po proceni pomoćnika Nenada Đokića prešla gol-liniju. To je naravno izazvalo burnu reakciju u redovima domaćina, koji do kraja meča nisu uspeli ponovo da zaprete.

Crvena zvezda je očigledno bila ispražnjena utakmicom sa Napolijem, ali to ni najmanje ne umanjuje odlično izdanje Partizana u ovoj utakmici. Ekipa Vladana Milojevića je bila nadigrana u najvećem toku utakmice.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:0)
/Rikardo 33 - Boaći 73/

Beograd.
Stadion: FK Partizan.
Sudija: Danilo Grujić.

Partizan: Stojković - N.R. Miletić (od 88. Urošević), Marković, Valijente, N.G. Miletić - Zdjelar, Šćekić - Janković (od 82. Kosović), Pantić, Zakarić - Rikardo (od 78. Nikolić).
Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Degenek, Babić, Rodić (od 86. Gobeljić) - Čaušić (od 46. Jovančić), Krstičić - Kafu (od 61. Simić), Ben, Marin - Boaći.

(FOTO: Star Sport, MN Press)


tagovi

Rikardo GomešDanilo GrujićRičmond Boaći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara