(AFP)
(AFP)

Partizan ima novu ideju za štopera: Stanojević ga zna iz Turske, igrao kod Sava Miloševića

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 17:13

Nihad Mujakić figurira kao ozbiljna opcija, crno-beli odustali od Maraša

Prvo je stigao napadač, a sledeći bi mogao da bude štoper. Da pokuša da reši hronični problem u Partizana. Ako se Đorđe Jovanović vratio na Topčidersko brdo kako bi odmenio Mateusa Saldanju ili Sameda Baždara, onda bi Nihad Mujakić mogao da dođe sa zadatkom da učvrsti defanzivni blok koji je devet meseci popuštao bez obzira da li ga napadaju snažni ili timovi skromnog kvaliteta.

Mujakić je defanzivac Ankaragudžua, poslednjeg kluba Gajasa Zahida pre dolaska veziste među crno-bele. Činjenica da su Turskoj igrali zajedno 28 utakmica nije beznačajna u nastojanjima Parnog valjka da ga privole, jer bi povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine imao lakši put ka prilagođavanju, a Zahid fudbalera koji bi mu, valjda, čuvao leđa.

Izabrane vesti

No, nije Norvežanin pakistanskog porekla pokrenuo priču o dolasku Nihada Mujakića u Beograd. Prema saznanjima Mozzart Sporta, sve se zavrtelo onog trenutka kad je postalo izvesno da će Aleksandar Stanojević početi treći mandat na klupi Parnog valjka. Iako još nije promovisan, mada je pitanje dana kad će zameniti Alberta Nađa, budući trener je dobro upoznat sa kvalitetima 26-godišnjegm štopera tokom boravka u turskoj Superligi. Stanojević je trenirao Konju, Mujakić nosio dres Ankaragudžua, a osim što su se sreli u međusobnom okršaju, prateći ostale utakmice, novi strateg crno-belih je primetio da se rođeni Sarajlija uklapa u njegove zamisli.

Zato su aktivnosti na planu dovođenja Mujakića uveliko počele, mada neće biti jednostavne, ako se zna da je nekadašnji član Sarajeva, splitskog Hajduka i internacionalac u Belgiji (Kortrajk, Beveren) pod ugovorom sa Ankaragudžuom do juna 2026. S druge strane, osim Stanojevića bi u klub trebalo da uđe nekoliko poslovnih ljudi, koji bi posredstvom firmi i sponzora doneli novac za lakše funkcionisanje Partizana, što bi trebalo da olakša angažman novajlija u prelaznom roku.

Mujakić je dobro poznat još jednom partizanovcu, nekadašnjem asu, kasnije i treneru. U pitanju je Savo Milošević, koji ga je tokom mandata na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine poziva u selekciju, za koju je Nihad odigrao tri utakmice. Dve dok je Milošević bio tu, protiv Luksemburga i Slovačke, a jednu pre nekoliko dana pod komandon Sergeja Barbareza na gostovanju Engleskoj kad se, za razliku od prethodnih, kad je bio levi bek, pojavio na njemu omiljenom mestu štopera.

Pošto će Stanojević biti trener automatski se promenila i lista želja u odnosu na raniji period, što znači da iz konkurencije ispada Nikola Maraš, koga su čelnici crno-belih kontaktirali dok se još nije znalo ko će voditi tim.


tagovi

Aleksandar StanojevićFK PartizanNihad Mujakić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara