Pogodak Dušana Jovanovića (MN Press)
Pogodak Dušana Jovanovića (MN Press)

Partizan izbegao bruku zahvaljujući Jovanovićima: Dušan i Aleksandar spasli crno-bele sramote (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 07.12.23. | 18:07

Grafičar vodio, ali penalima eliminisan iz Kupa Srbije

Koketirao je sa sramotom, a izbegao ju je. Mada, na šta je ličio Partizan, veliki deo Grobara je spreman da konstatuje kako je i ovo sramota, pošto se u četvrfinale Kupa Srbije doslovce – provukao. Nezasluženo, na mala vrata, jedva, pa će nastaviti takmičenje u kome je Grafičar jednom nogom bio u prolećnom delu, ali će tamo favorit.

I to tako što je bio bolji tek izvođenjem jedanaesteraca. Za 90 i kusur minuta nije našao način da razoruža tim iz Mozzart Bet Prve lige, da bi poentirao udarcima sa 11 metara 5:4 (1:1, 0:0).

Izabrane vesti

Da li je moralo baš ovako, pitanje je za odogovorne u Humskoj, pošto je evidentno da je forma Partizana na nizbrdici da je izgubio dah u u završnici kalendarske godine. Tokom je izgledao kao da se takmiči sam sa sobom koji bi mu kiks u kolekciji poražavajućih izdanja draži. Teško je oceniti šta je veći fudbalski greh: ispadanje od Šerifa posle pobede u prvom meču, a inicijalne prednosti u revanšu, 0:4 kad je preko puta bila Mladost GAT ili kad je TSC na isti način nedavno zaledio u Humsku, možda 0:5 u Danskoj, da bi galeriju loših rezultata umalo upotpunilo ispadanje iz Kupa Srbije. Ovako, ako je za utehu crno-belima, napredovali su u odnosu na minuli ciklus, jer su tad na prvoj stanici zastali tako što protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice nisu realizovali nijedan pena, a sad naspram filijale Crvene zvezde pucali nepogrešivo sa bele tačke.

Redom su pogađali Bibars Natho, Kristijan Belić, Aldo Kalulu, Gajas Zahid i Mateus Saldanja. Za Grafičar su bili precizni Vladimir Petrović, Aleksa Jovanović, Aleksej Vukičević i Branko Đukić, a jedini neuspešan bio Andrija Fratrović, čiji je udarac ukrotio Aleksandar Jovanović. Golman je jedan od junaka Partizana, dok je drugi njegov imenjak Dušan, pošto je ovog četvrtak debitovao za prvi tim i odmah nagevstio šta može, jer je pod pritiskom, kad je ekipa sa Topčiderske zvezde imala 1:0 pogodio za izjednačenje.

Sve što je Partizan pokazao u dve trećine susreta bilo je dovoljno jedva za dvojku. Ako i toliko. Što se osmišljavanja akcija tiče nešto je uspevalo Bibarsu Nathu, ali njegove pakerske sposobnosti propustio je da kazni Samed Baždar. I to iz čak četiri situacije tokom prvog poluvremena. Neke od njih su zaista bile povoljne, ali nijedan udarac Pazarca nije bio ni jak, kamoli precizan. A sve se u napadu svelo na njega, jer je Kvinsi Menig po običaju bio neupotreljiv, dok se talentovanom Nemanji Trifunoviću baš i nema šta zameriti, pošto je prethodno skupio tačno 100 minuta, a bio starter u ovoj utakmici.

Radost fudbalera Grafičara (Star sport)Radost fudbalera Grafičara (Star sport)

Kao što je škripalo napred, tako je favorit imao problem i na drugom kraju terena. Možda zato što je prvi put sklopljena odbrana sa bekovskim parom Filipović-Šehović, te Medinom i Saničaninom u štoperskim ulogama. Biće da je i do stava fudbalera Grafičara, koji su ispratili uputstva trenera Marka Neđića i mučili takvu defanzivu rivala. Ne povremeno, nego često. Maltene svaki prelazak na polovinu protivnika predstavljao je potencijalnu opasnost po Aleksandra Jovanovića, jer se po travi stadiona na Topčiderksom brdu, poput bisera, prosuo talenat Marka Ćurića, Strahinje Stojanovića, Ognjena Ajdara i Babakara. Čak je Senegalac propustio da kazni indolentnost Partizanove defanzive, ali uprkos propuštenim šansama, način na koji je brzinom i stavom zadavao glavobolju Grobarima sugerisao je da gosti imaju petlju.

Imali su i prilike, posebno u prvom poluvremenu, a kad se situacija početkom drugog promenila ulascima Aranđela Stojkovića, Gajasa Zahida i Mateusa Saldanje, delovalo je da će se predati. Kakva varka. Čak ni tako pojačan domaćin, osim što je držao loptu, nije znao šta će sa njom, te iako je uglavnom zatvorio prilaze golu, jedan proput je kaznio Ajdar. Sve što je Baždar promašivao za Partizan, novajlija iz niškog Radničog je iskoristio, te iako je godinu stariji nagovestio šta može. I koliko je ovaj tim Grafičara napadački orijentisan, jer je na oko delovao vrlo zanimljivo.

Možda ključni detalj meča desio se samo dva minuta kasnije. Špic Babakar je sam sebe eliminisao iz igre isključenjem (drugi žuti karton), a Duljaj reagovao ubacivanjem Dušana Jovanovića, da bi mladi špic rođen 2006. posle svega tri minuta na terenu debi u crno-belom krunisao izjednačenjem. Nastao je tad opšti haos na terenu, nije se znalo ko šta radi, pa su se izrodile prilike rezervista Zahida na jednoj, a Petrovića na drugoj strani, a pošto nisu bili precizni meč je dobio novi čin drame. U vidu penala. A tamo se Partizanu ponovio Sabah, opet mu je svanulo, samo što sad nema mnogo razloga za zadovoljstvo, uprkos plasmanu u četvrtfinale.


----------------------------------------------------------------------

PARTIZAN – GRAFIČAR 1:1 (0:0), penalima 5:4

/Jovanović 79 - Ajdar 64/

Stadion: Partizan

Sudija: Andrija Stojanović

Crveni karton: Babakar (Grafičar) u 66. minutu

PARTIZAN (4-2-3-1): A. Jovanović - Filipović (od 46. Stojković), Saničanin, Medina, Šehović - Šćekić (od 76. D. Jovanović), Belić - Menig (od 65. Kalulu), Natho, Trifunović (od 46. Zahid) - Baždar (od 46. Saldanja).

GRAFIČAR (4-2-3-1): Guteša - Matić (od 87. Mijatović), Ogbu, Jovanović, Radojević - Ćurić (od 87. Đukić), Vasiljević - Mladenović (od 69. Petrović), Stojanović (od 87. Fratrović), Ajdar (od 77. Vukčević) - Babakar.



tagovi

GrafičarFK PartizanKup SrbijepenaliDušan JovanovićAleksandar Jovanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara