Pavelka (©Reuters)
Pavelka (©Reuters)

Partizan je imao šta da vidi: Sparta se vratila iz dva gola minusa, pa izgubila od Lokomotive

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.01.22. | 18:01

Blistao Dockal sa dve asistencije, Česi promašili penal

Ostalo je dvadesetak dana do prvog duela Sparte i Partizana u Ligi konferencije, pa oba tima mogu sada već da bacaju oko na dešavanja u rivalskom taboru.

Dok je Partizan juče pobedio makedonski Tikveš (2:1), Sparta je danas imala mnogo težeg rivala na pripremama, pošto je odmerila snage sa ruskom Lokomotivom. I skauti crno-belih su i te kako imali šta da vide, pošto je češki tim poražen sa 3:2, ali je pružio jak otpor ekipi iz Moskve.

Izabrane vesti

Sparta je imala zicer da povede, pošto je u 8. minutu izborila penal, ali je Hancko promašio. Posle toga je Lokomotiva preuzela konce igre i došla do vođstva od 2:0 golovima češkog reprezentativca Kuhte u 13. i 29. minutu.

Nisu Pražani podigli belu zastavicu posle toga, naprotiv, uspeli su da za samo pet minuta drugog poluvremena dođu do izjednačenja. Najpre je Krejči smanjio u 60. minutu, da bi u 65. novajlija Čvančara izjednačio na 2:2. Velike zasluge za oba pogotka nosi Dockal, koji je bio asistent. Imao je napadač Čvančara veliku šansu da donese potpuni preokret, izašao je sam na golmana Moskovljana, ali je umesto mreže pogodio stativu. Nakon toga se i povredio, pa ga je na terenu zamenio Šejk.

Pored Čvančare, povredio se i Lukaš Haraslin, ali nije delovalo češkim izveštačima sa utakmice da je neki ozbiljan problem sa obojicom igrača.

Na koncu je Lokomotiva stigla do pobede, gol za 3:2 postigao je Kerk u 86. minutu glavom posle kornera.

Sparta je pokazala da je već sada u sasvim zadovoljavajućoj formi, pošto je pre četiri dana savladala Rostov sa 2:0. Prvenstvo Češke nastavlja se 5. februara, ranije nego Superliga Srbije.

Danas je Sparta izašla na teren u sastavu: Holec – Gabrijel. Panak, Čelustka, Hancko – Pešek, Pavelka, Krejči – Hložek, Haraslin, Pulkrab.

 


tagovi

Sparta PragFK PartizanLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara