Partizan je ostao samo san: Marko Dević završio karijeru

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.04.20. | 12:07

Posle dve decenije profesionalnog fudbala

Ćao, nema više. A imalo je šta da se vidi. U Srbiji, Ukrajini i Rusiji. Marko Dević je posle 20 godina završio profesionalnu karijeru

Poznati napadač se zimus, posle šest meseci provedenih u Voždovcu, otisnuo u Azerbejdžan, drugi put potpisao za tamošnji Sabah, ali kako se sezona u nekadašnjoj svojetskoj republici verovatno neće nastaviti, a Devićev ugovor je isticao u junu, rešio je da digne sidro i kaže zbogom aktivnom igranju.

Izabrane vesti

Završio sam s fudbalom. Ne vidim sebe više u profesionalnim vodama“, pojasnio je Dević medijima u Ukrajini, gde je proveo najduži i najznačajniji deo karijere.

Naročito u Metalistu iz Harkova, čiji dres je nosio šest sezona. Osim toga, igrao je Volin i Šahtjor iz Donjecka, ali i tamošnju reprezentaciju, u čijem dresu je slupio 35 utakmica i dao sedam golova.

„Što se tiče oproštajnog meča, želeo sam da bude odigran u Harkovu, međutim, najverovatnije ga neće biti. Možda oproštajna utakmica nije ni važna, stvarno sam dosta uradio u fudbalu. Uspeo sam da zadovoljim publiku, naročito u Harkovu“.

Ljubiteljima fudbala u Srbiji 36-godišnji momak sa beogradske Zvezdare poznat je po dva mandata u dresu Voždovca, pre toga je igrao još za Rad i Železnik, a u inostranstvu, osim pomenutih ukrajinskih klubova, još za Rubin i Rostov u Rusiji, Al Rajan iz Katara i Vaduc iz Švajcarske. Živopisna karijera.

„Možda ću u budućnosti biti trener ili menadžer. Ti poslovi mi zasad prvo padaju na pamet“, rekao je sveže pensionisani golgeter, koji je na 464 zvanične klupske utakmice tresao mrežu 164 puta.

Samo jednu želju nije ostvario: da obuče dres Partizana, za koji je i sam govorio da je veliki navijač.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Metalist HarkovMarko Dević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara