(©Starsport)
(©Starsport)

Partizan koliko izgubio, toliko dobio

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 08:13

Crno-beli propustili veliku šansu za skok na UEFA listi

Mogao je Partizan da se bori za Top 50 na UEFA rang-listi. Prethodnu sezonu okončao je na 63. mestu, a dvomeč sa Nordsjelandom je dočekao kao 59. klub Evrope. Imao je šansu za iskorak, jer je u prethodne dve sezone skupio veliki broj bodova kroz Ligu konferencije. Ali avaj...

Doživeo je Parni valjak brodolom protiv Nordsjelanda kakav nije u istoriji. Primao je Partizan petice u poslednjih 30 godina od Dinama iz Zagreba, Slavije iz Praga, Rapida iz Beča, ali je makar jednu, kod kuće, utakmicu dobio. Od Fajenorda je izgubio obe, mada je makar u Humskoj dva puta vodio, pokazao neku želju, borbu, trud. Protiv Danaca je sve izgledalo kao sudar osmog i drugog razreda osnovne škole.

Izabrane vesti

I pokušaj da se napravi iskorak na UEFA listi se tu završio. Sve kada se sabere, Partizan koliko je izgubio bodova na početku sezone, kada je obrisana takmičarska 2018/19, a tada je skupio 2,5 boda pobedama nad Rudarom iz Pljevalja, Trakaijem i baš Nordsjelandom, da bi ga potom eliminisao Bešiktaš, toliko je zaradio ovog leta. A, prošao je samo Sabah.

Pomeranja napred na listi neće biti, štaviše, vrlo brzo će drugi početi da pretiču crno-bele, jer mu za vratom dišu, a još su živi u Evropi, Karabag, Slovan, Molde, Fenerbahče, PAOK, Makabi Tel Aviv. Gde će se zaustaviti pad Partizana do kraja sezone, teško je proceniti, ali mogao bi da završi i van 80.

Jasno je da u Humskoj malo koga zanimaju koeficijenti, sete ih se tek kada treba da krene žreb za evropske kupove. A, ovaj pad može da znači, uz splet okolnosti, da već sledeće jeseni, u poslednjem krugu izvlačenja, Partizan ne bude među nosiocima.

Ono što čelnike kluba mnogo više boli i izaziva veću glavobolju je prazna kasa. U prethodne dve sezone crno-beli su zarađivali po 7.000.000 evra od Lige konferencije. Skoro pa pola budžeta. Sada od toga nema ni deseti deo. A, valja ga nekako nadomestiti. Prodajom igrača poslednjih dana prelaznog roka – teško. Nema ko ni da se proda, pogotovo ne za taj novac.

Sve su survalo u Humskoj ovog leta. I ono malo što se držalo na staklenim nogama sada se rasulo u beton. Samo što umesto moralnih poteza, ostavki, odlazaka pognute glave, rukovodstvo sprema – nove izbore.


tagovi

FK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara