Nikolić i Saldanja (MN Press)
Nikolić i Saldanja (MN Press)

Partizan mora da pazi ili da menja: Saldanji preti suspenzija, otvara se prostor za Baždara

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 09:29

Crno-beli prinuđeni da kombinuju pre odlaska na reprezentativnu pauzu

Taman što je dočekao da ima sve fudbalere na raspolaganju, ponovo će Igor Duljaj morati da improvizuje. Povoljna okolnost je što je na najvažnijoj utakmici srpskog fudbala računao na sve momke, jer nije imao ni kažnjene, ni bolesne, ali već posle večitog derbija situacija u Partizanu se komplikuje. Opet u ofanzivnom delu tima.

Razlog je – Mateus Saldanja. Prvi strelac srpskog prvenstva, koji je na stadionu „Rajko Mitić“ autorizovao 16. gol u takmičenju, dobio je protiv Crvene zvezde još jedan žuti karton. Prema zvaničnim podacima, na sajtu Mozzart Bet Superlige, to mu je ukupno sedmi od početka takmičenja, naredni će značiti suspenziju. Zato se stručni štab crno-belih nalazi u dilemi da li da Brazilac počne duel sa Napretkom kod kuće (sreda, 16.30, besplatan ulaz) ili da ga poštedi napora i sačuva za projektovano izazovnije gostovanje Mladosti u nedelju.

Izabrane vesti

Argumenata za obe varijante ima. Kruševljani su prethodni put kad je Parni valjak bio lider trke na proleće (2022) uspeli da ga ukoče baš u Humskoj, zato što crno-beli nisu dali gol (0:0), pa iz te perspektive domaćinu je potrebna sva raspoloživa artiljerija. Dodajte na to i višedecenijsku floskulu da su najteže utakmice pre i posle derbija i postaje jasno koliko komplikovan zadatak čeka Duljajev stručni štab. Samo četiri dana kasnije igraće se u Lučanima, na teškom terenu, lošijem nego na Topčiderskom brdu, protiv nepredvidive, iskusne, „namazane“ ekipe i tu se pojava Saldanje čini neophodnom. Najbolja varijanta bi bila da igra protiv Napretka i sačuva se kartona, ali kako ih je u dosadašnjem toku prvenstva dobio sedam...

U Partizanu imaju rezervne varijante. Čak je Igor Duljaj nagovestio da bi Samed Baždar počeo derbi za slučaj da Saldanja nije izdržao trening u petak. Uz to, izdanak akademije ovog proleća igra uverljivije, dao je gol u Surdulici, bio čovek odluke protiv Železničara i možda je logično da bude najistureniji u timu protiv Napretka, ako struka bude rešila da kombinuje. A moraće, em što je tim emotivno i fizički istrošen posle derbija, em što će ove sedmice odigrati dve utakmice.

Ne bi trebalo zaboraviti ni Nemanju Nikolića, koji bi mogao da odmeni Saldanju, a verovatno bi dobio šansu u završnici meča sa Crvenom zvezdom, da prethodno nije isključen Ksander Severina. Zato je Duljaj više brinuo o odbrani, poslednju izmenu potrošio na Aleksnadra Filipovića, kako bi učvrstio defanzivnu liniju, ali u situaciji kad se od Partizana očekuju napadi onda je logično da Nikolić dobije prostor.

Za susret sa Kruševljanima ne konkuriše pomenuti Severina, dok Saldanja mora da pazi da i on ne bude sankcionisan.



tagovi

FK PartizanIgor DuljajMateus Saldanja

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara