(©partizan.rs)
(©partizan.rs)

Partizan nacrtao skicu za uspešno proleće: Tri komada šestom timu Rusije

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.01.23. | 16:49

Crno-beli bolji od ruskog Ahmata – 3:1

Daleko je još kraj priprema i početak zimske polusezone, ali ako je suditi po jakoj proveri koju je imao protiv ruskog Ahmata, Partizanu ne fali mnogo, samo neka fina podešavanja, pa da spreman dočeka nastavak šampionata i nove evropske izazove.

Crno-beli su odigrali dobar meč, pogotovo u prvom poluvremenu protiv šestoplasiranog tima ruske Premijer lige i upisali ubedljiv trijumf koji može da raduje Gordana Petrića – 3:1.

Izabrane vesti

Posebno šefa struke može da zadovolji činjenica da su i rezervisti pokazali zube: iako je prva postava bila možda igrački ubedljivija, tim iz drugog poluvremena je taj koji je bio efikasniji i doneo prvi trijumf na pripremama u Turskoj.

Igrao je Partizan na momente sjajno, na momente malo manje ubedljivo, međutim, da su Nemanja Jović i Kvinsi Menig ili Andrija Pavlović bili raspoloženiji u završnici, mogli su Rusi da dožive katastrofu.

Prvo poluvreme obeležila su trojica igrača Partizana: Fuseni Dijabate, koji je pokazao da je spreman da uz desnu aut liniju do ludila dovodi protivničke bekove, Bibars Natho, kojeg lopta već sada savršeno sluša i njegovi pasovi spajaju saigrače sa golom i Nemanja Jović, koji je pokazao znake buđenja sa dolaskom proleća, jedino ga je manjak samopouzdanja u završnici sprečio da donese Parnom valjku sigurno vođstvo na poluvremenu.

I za gol koji je Partizan postigao delom zasluge idu Joviću na račun, jer je lopta posle njegovog udarca pogodila Semjonova i završila u mrežu. Ali, imao je krilni napadač crno-belih još dve kolosalne šanse u prvom delu, sam je išao na golmana, oba puta ga je Natho uposlio, međutim, šutirao je Jović i slabo i neprecizno, bukvalno je poklonio loptu Šeliji.

Nakon poslednjeg njegovog promašaja stigla je odmah kazna, Ahmat je iz kontre došao do izjednačenja, ispala je kompletna odbrana Partizana, pa je Olejnikov lako matirao Stevanovića. Sve do tog pogotka srpski tim je bio mnogo bolji tim na terenu, Rusi nisu stvarali mnogo prilika, a u jedinoj pre gola su pogodili prečku.

U drugom poluvremenu treneri su menjali postave, Petrić je izmenio sve osim golmana i do poslednjih 15 minuta gotovo da nije bilo pravih šansi za gol.

A, onda je odjednom Partizan zgrazio Ruse. Najpre je u 76. minutu poveo tako što je Vanja Vlahović samo gurnuo loptu u mrežu posle udarca Lutovca, potom je Menig u 81. minutu završio odličnu akciju crno-belih, da bi koji minut kasnije Holanđanin izašao sam ispred golmana i pogodio stativu, a Pavlović je taj odbitak pred praznim golom poslao daleko od gola.

Imao je Partizan čvrstinu u igri, bilo je maštovitih poteza, lopta je išla brzo i konkretno, bez mnogo „davljenja“ na sredini terena... Sve ono što bi Petrić voleo da vidi kada počne borba za bodove i za još koji korak napred na evropskoj sceni.

Sve kada se sabere, jako dobro izdanje Partizana protiv tima koji je u gornjoj polovini tabele ruskog prvenstva, a još je dosta vremena za sitna štimovanja do gostovanja u Kruševcu i dvomeča sa Šerifom u Ligi konferencije.

PARTIZAN – AHMAT 3:1 (1:1)

/Jović 5, Vlahović 76, Menig 81 – Olejnikov 34/

PARTIZAN: Stevanović – Filipović, Vujačić, Marković, Urošević – Fejsa, Andrade – Dijabate, Natho, Jović – Rikardo. Igrali su još: Živković, Saničanin, Ilić, Šehović, Pantić, Belić, Lutovac, Vlahović, Menig, Pavlović.

AHMAT: Šelija – Ucijev, Semjonov, Šatara, Švec – Olejnikov, Karin, Beriša, Sadulajev – Divanovič, Agalarov. Igrali su još: Bogosavac, Konate, Nižić, Česnokov, Iljin, Trošečkin.


 


tagovi

FK PartizanMozzart Bet SuperligaAhmat

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara