Nikola Boranijašević (© Star sport)
Nikola Boranijašević (© Star sport)

Partizan odustao od Boranijaševića zbog 800.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 16:49

Crno-beli će pokušati da dovedu jeftinijeg desnog beka

Dan posle poraza u Novom Pazaru i neubedljivog početka sezone uprava i stručni štab Partizana saglasili su se da je ekipi potrebno osveženje. Pod oznakom „hitno“ najavljen je obavezan angažman desnog beka, registrovan Nikola Boranijašević kao idealno rešenje, a iako se činio gotovim posao je – propao.

Prvotimac Lozane trebalo je da potpiše ugovor na dve godine i postane prvi izbor trenera Sava Miloševića s obzirom na pad forme Nemanje Miletića, činjenicu da je Aleksandar Lutovac fudbaler ofanzivnih karakteristika, a da su Luka Cucin i Periša Pešukić poslati na pozajmice. Kad je transfer trebalo da se privede kraju došlo je do zastoja. Zbog novca.

Izabrane vesti

Prema nezvaničnim informacijama, Lozana je na ime obeštećenja tražila 400.000 evra. Suočeni sa tim zahtevom, u Humskoj 1 su procenili da je bolje da na drugoj strani potraže rešenje i prođu jeftinije. Primera radi, Partizan je u bliskoj prošlosti identičnu sumu novca izdvojio za potpis Đorđa Ivanovića iz Spartaka, malo više za letošnjeg novajliju iz ljubljanske Olimpije Makija Banjaka (500.000), nešto manje za Nemanju Nikolića kad je dolazio iz Subotice (350.000, plus procenti), pa je na osnovu tih primera preovladao stav čelnika da nema potrebe trošiti novac za još jednu akviziciju, koliko god ekipi „gorelo“ na poziciji desnog beka.

Drugi razlog koji je odvratio crno-bele od angažmana su navodna primanja Nikole Boranijaševića. Kako se može čuti, pominjalo se oko 200.000 evra na ime plate za bivšeg prvotimca čačanskog Borca i Napretka. Koliko, tek da pomenemo, ima i Rajko Brežančić na levom boku. Ako je tako, onda bi ceo posao koštao Partizan 800.000 evra: 400.000 na ime obeštećenja, još toliko zbog plata do juna 2022.

Posledica: odustajanje i okretanje nekim drugim, dodostupnijm igračima.

Inače, posle očajnog početka sezone, trener Savo Milošević je umesto Nemanje Miletića na utakmicama sa Javorom i Radnikom dao šansu Aleksandru Lutovcu, da bi u susretu sa Inđijom vratio povremenog A reprezentativca u odbranu.



tagovi

FK PartizanNikola BoranijaševićLozana

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara