Jović, Terzić i Popović (© Star sport)
Jović, Terzić i Popović (© Star sport)

Partizan osim trenera planira da dovede i bonusa

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.05.22. | 08:45

Crno-beli ostali bez jednog rešenja, a s jednim će se verovatno rastati

Dani neizvesnosti u Humskoj 1. Još Partizan nije izabrao trenera, s tim da pitanje naslednika Aleksandra Stanojevića, iako centralno, nije jedino koje mori čelnike u susret narednoj sezoni. Osim ustoličenja novog šefa stručnog štaba (trebalo bi da se desi do kraja sedmice) očekuje ih renoviranje tima, maltene u svim linijama, zavisno od ideja budućeg stratega, kao i potraga za – bonusom.

Prethodni takmičarski ciklus pokazao je da crno-beli imaju rešenja u brojčanom smislu, ali onih koji konkretno doprinose i(li) sposobnih da u kontinuitetu pružaju zapažene partije baš i ne. Zato se i desilo da u većini evropskih utakmica među starterima ne bude nijedan fudbaler mlađi od 21 godine. Ista slika viđena je u finalu Kupa Srbije, gde ne postoje starosna ograničenja, te su poletarci ostali van prvih 11.

Izabrane vesti

Obično su taj status u prvenstvu popunjavali Nemanja Jović i Nikola Terzić, tako što su se rotirali. U narednoj sezoni jedan od njih neće biti bonus, s obzirom da je Terzić „izlazno godište“ i kao član „klase 2000“ više ne potpada pod fudbalere mlađe od 21 godine, s obzirom da će u Superligi 2022/23 taj tretman imati samo momci rođeni posle 1. januara 2001.

A tu će naredni trener Partizana, od starta, biti u velikom problemu. Iz rotacije će ispasti i Lazar Pavlović, koji jeste „klasa 2001“, ali njemu ovog leta ističe ugovor i kako nema naznaka da će biti produžen sva je prilika da na centralnog vezistu klub više ne računa, što smanjuje opcije oko izbora bonusa.

Od igrača zavidne minutaže ostaće samo na Nemanji Joviću (2002), za koga je opšti utisak da je bolje odigrao pretprošlu sezonu kad je prekomandovan iz omladinaca nego tek završenu. Na kraju krajeva, bio je efikasniji tokom proleća 2021. godine (pet golova) nego u kompletnom minulom ciklusu (četiri). Uz to, nije isključeno da za Jovića kao mladog igrača stigne ponuda iz inostranstva kojim bi klub bio zadovoljan, što dodatno komplikuje status bonusa za takmičenje čiji je početak zakazan već za 9. jul.

Taj vremenski škripac dodatno opterećuje rukovodioce Partizana, koji će verovatno, po instrukcijama novog trenera, na tržištu posegnuti za rešenjem ove situaciju. A nije baš da srpski tereni nude bogzna kakve opcije. Zato ima ideja da se pokuša sa nekim povratnikom, koji se nije snašao u inostranstvu, kao što je prošle godine bio Svetozar Marković, s tim da je štoper Olimpijakosa svakako meta, čak i izvesno rešenje u odbrani, ali više nije bonus.

Što se tiče sopstvenih resursa, na papiru bi to, uz Jovića, mogli da budu napadači Marko Milovanović (2003) i Samed Baždar (2004), možda štoper Mihajlo Ilić (2003) koji će biti prekomandovan u seniorski pogon, međutim, u slučaju prve dvojice ne deluje realno da ugroze Rikarda Gomeša (eventualno bi morao da se menja sistem i projektuje stil sa dvojicom špiceva), dok je u slučaju defanzivca suviše rizično promovisati ga u startera odmah posle staža u omladincima.

 


tagovi

FK PartizanNemanja JovićNikola TerzićSamed BaždarMarko MilovanovićLazar Pavlović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara