Pavlović na aerodromu „Nikola Tesla“ (© FK Partizan)
Pavlović na aerodromu „Nikola Tesla“ (© FK Partizan)

Partizan otišao na Kipar: Sprema se debi Andrije Pavlovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.08.22. | 08:36

Ilija Stolica poveo 23 fudbalera u Larnaku

Juče potpis, danas let na Kipar, sutra možda već debi. Stigao je posle dosta peripetija Andrija Pavlović u Partizan, odradio premijerni trening u novoj sredini, a onda se našao u avionu koji je tokom srede ujutro prebacio srpskog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope do Laranake, gde bi u četvrtak mogao da se predstavi javnosti kao novi napadač crno-belih u jednom od vitalnih susreta ovog leta.

Administrativci kluba iz Humske su iskoristili pravo da jednog fudbalera dopišu na listu igrača za dvomeč sa viceprvakom Kipra, registrovali povratnika u srpski fudbal i stručni štab predvođen Ilijom Stolicom radi na tome da brzopotezno uvede Pavlovića u ritam. Večeras će odraditi još jedan trening sa novim klupskim drugovima i najviše od procene njegovog fizičkog stanja će zavisiti u kakvom obliku i koliko će biti korišćen na premijernom međunarodnom izazovu.

Izabrane vesti

Doskorašnji član danaskog Brendbija deluje spremno, ujedno i motivisano, jer je sezonu 2019/20 proveo upravo na Rajskom ostrvu, igrajući za APOEL iz Nikozije kao pozajmljeni fudbaler bečkog Rapida. Ovoga puta trebalo bi očekivati da rastereti Rikarda Gomeša u špicu i proširi napadački arsenal crno-belih.

Mogu reći da je Kipar, zbog vrućine i vlage, leti izuzetno težak za igranje. Prednost je što se igra uveče, ali svakako neće biti lako. AEK je kvalitetna ekipa, sa puno stranaca i sistemom koji daje rezultate već nekoliko poslednjih godina, ali svakako znam da je Partizan kvalitetnija ekipa i da će dati sve da se obezbedi ulazak u Evropu“, istakao je Pavlović.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

Partizan je za Larnaku poveo 23 igrača:

Golmani: Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović, Milan Lukač;

Defanzivci: Marko Živković, Aleksandar Filipović, Igor Vujačić, Svetozar Marković, Siniša Saničanin, Slobodan Urošević, Zlatan Šehović;

Vezisti: Ljubomir Fejsa, Kristijan Belić, Bibars Natho, Patrik Andrade, Nikola Terzić, Mihajlo Petković, Fuseni Dijabate, Aleksandar Lutovac, Nemanja Jović, Kvinsi Menig;

Napadači: Rikardo Gomeš, Samed Baždar i Andrija Pavlović.

Od licenciranih fudbalera jedino na put nisu pošli Danilo Pantić i Nikola Lakčević. Razumljivo, ako se ima u vidu da su u procesu oporavka od teških povreda i realno je očekivati da konkurišu za mečeve grupne faze UEFA takmičenja. Uz uslov da Parizan izbaci AEK.


tagovi

FK PartizanAndrija Pavlovićkvalifikacije za Ligu EvropeLiga Evrope

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara