Detalj sa meča (© FK Partizan)
Detalj sa meča (© FK Partizan)

Partizan pokisao do gole kože: Sramotna igra u Talinu i istorijski podvig Flore (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 25.11.21. | 18:22

Crno-beli ispod svakog nivoa u Estoniji – 0:1

Sramota! Može da se pobedi ili izgubi, ali ko ne poštuje loptu, ko igra beskrvno, ko je malodušan, taj mora da se suoči sa žestokim kritikama. Njima će narednih dana biti izloženi fudbaleri Partizana pošto su u jednom od najslabijih izdanja ove sezone propustili šansu da se obezbede evropsko proleće, a slabašnu Floru častili istorijskim trijumfom.

U kišnom Talinu su pokisli do gole kože. U doslovnom i prenesenom značenju. U Beograd se vraćaju spuštenih glava. Igru nisu poštovali, bolji ishod od poraza nisu zaslužili. U petom kolu Grupe B Lige konferencije – 0:1.

Izabrane vesti

Bez opravdanja. Bez ideje. Bez smisla. A sa dosta nevolja u postavci, još više u organizaciji. Moralo je ovako da se završi. Da srpski predstavnik tresne o tle, da se zapita da li je zaslužio više. Pošteno govoreći – nije.

To nije blagi užas, to je kratka horor priča. Nikad dosad Flora nije pobedila u grupi UEFA takmičenja. Čekala je 31 godinu i dočekala. U almanasima će ostati za vjek i vjekov upisano ime Partizana, kao prve žrtve estonskog kluba.

-------------------------------------------------

LIGA KONFERENCIJE, GRUPA B, PETO KOLO

FLORA – PARTIZAN 1:0

/Miler 44/

Talin

Stadion: Lilekula

Sudija: Rob Harvi (Republika Irska)

Flora (4-4-1-1): Igonen – Lilander, Purg, Kusk, Luka (od 80. Kalaste) – Zenjov, Pom, Somets (od 80. Šein), Kuraksin (od 58. Ojama) – Miler (od 72. Vasiljev), Aliku (od 58. Sapinen). Trener: Jirgen Hen.

Partizan (4-2-3-1): Popović – Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Šćekić (od 56. Jojić) – Jović (od 56. Marković), Pantić (od 56. Pavlović), Menig (od 56. Lutovac) – Rikardo (od 75. Milovanović). Trener: Aleksandar Stanojević.

------------------------------------------------------------

Kakvo je vreme u Talinu, tako je Partizan izgledao u većem delu utakmice koja je mogla da mu donese prolaz. Sivkast. Tužan. Negledljiv. Odnos prema igri u prvom delu ispod svake kritike. Skrtivanje od lopte. Bez smislene akcije. Malo je pokušavao Saša Zdjelar, pre svega energijom, da pokrene umrtvlje tim, imao je Aleksandar Miljković zapaženih trenutaka, tek dva, tri kvalitetna poteza izveo je Kvinsi Menig, ali sveukupno, izdanje je bilo takvo da njime lider Superlige ne bi šansu stvorio ni protiv Novog Pazara, kamoli u Evropi.

Posledica takvog odnosa prema obavezama je samo jedan jedini šut ka golu Matveja Igonena. Opalio je mladi Nemanja Jović sredinom prvog dela posle odbitka (pogodio protivničkog igrača u ruku, uz telo) dok je sve ostalo bilo po sistemu „okolo-naokolo“. Uglavnom – nikome. Prekomponovani vezni red – Menig i Jović po krilima, Danilo Pantić u sredini – nije uspeo valjanu šansu da spremi Rikardu Gomešu, a u retkim trenucima kad bi afrički napadač došao do lopte pokušavao je na silu. Sam. Protiv troiice. Ne prvi put...

Nije ni odbrana briljirala, dozvolila je Sergeju Zenjovu da oproba udarac, Martin Miler je triput šutirao, sve dok mu u 44. minutu lopta nije sletela na glavu, a „desetka“ domaćeg sastava je sprovela iza leđa do tog trenutka uverljivog golmana Aleksandra Popovića. Taj gol podsetio je na scene iz Haga, pre dve jeseni, kad je u završnici susreta sa AZ-om fudbal leteo preko pola terena i niko ga nije „očistio“, dok u glavnom gradu Estonije Markus Pom poslao „balon“, Siniša Saničanin zaboravio svog igrača, Nemanja Jović kasnio (u tom trenutku zbog povrede arkade Slobodan Urošević bio van terena) i tako je Parni valjak upao u „minus“ iz kog se nije izvadio.

Kako je igrao Partizan najbolje pokazuje činjenica da je u 57. minutu Aleksandar Stanojević povukao sa terena četvoricu igrača: Pantića, Meniga, Šćekića i Jovića, frtalj časa kasnije i Gomeša. Baš su se naigrali fudbala. Ofanzivci Partizana, ta napadačka sila koja je dosad uglavnom lako ulazila u šanse, nadavala se golova u prvenstvu, toliko je izbacila iz takta trenera da ju je kompletnu preselio na klupu.

Njihove zamene su ostavile bolji utisak. Posebno se to odnosi na Miloša Jojića, koji je stvorio jedinu pravu šansu u nastavku (šut sa 25 metara odbranio Matvej Igonen), nekoliko pasova u prostor podelio je Lazar Pavlović, lepo je u nekoliko situacija višak stvorio njegov imenjak Marković (dve dok mu Kalaste nije povredio rame), pokušavao je nešto i Aleksandar Lutovac, ali sve skupa – mršavo. Čak je u jednoj situaciji morao golman Popović da sprečava Rauna Sapinena da duplira prednost domaćina.

U tih završnih pola sata, kad je Partizan hteo, kad se setio da bi mogao da igra fudal, lopta ga nije slušala. Logičlno, jer on nije poštovao nju skoro sat vremena. Što bi mu vratila?

LIGA KONFERENCIJE

GRUPA B

Flora - Partizan 1:0 (1:0)

/Miler 44/

21.00: (7,00) Anortozis (4,20) Gent (1,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FloraFK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara