Foto: Starsport
Foto: Starsport

Partizan pravi posle nedosuđenog penala: Rikardov račun na trećem frontu, Marković proradio posle pola godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.04.22. | 18:54

Crno-beli se preko Loznice plasirali u osmo uzastopno polufinale Kupa Srbije – 2:0

Takmičarski cilj dostinut – previše energije potrošeno. Plasirao se Partizan u osmo uzastopno polufinale Kupa Srbije, primakao peharu koji mu je u jednom trenutku dominacije Crvene zvezde služio kao utešna nagrada, zagrejao pred prvenstveni meč na Banovom brdu. I – živcirao. Opet. Našao je način da preživi minus u Surdulici, tečnu igru TSC-a na Topčiderskom brdu, a u duelu sa Loznicom trenutke bezvoljnosti i sudijski previd da bi opravdao status favorita.

Konačnih 2:0 sugeriše da problema nije bilo, međutim, teren je ponudio sliku da je Parni valjak šljafovao pola sata, mučio se, delovao tromo i bio mu je potreban impuls da bi ubrzao. Stigao je sa klupe, pošto je Aleksandar Stanojević toliko ljutito reagovao prema sudijama zbog nedosuđenog (a očiglednog penala) nad Rikardom Gomešom da je verovatno tom reakcijom nesvesno utiucao na buđenje igrača, koji su prethodni deo utakmice odigrali sramotno.

Izabrane vesti

Podatak da je u završnih frtalj sata prvog dela crno-beli tim pokazao više nego u uvodnih 30 minuta ilustruje da je presudila loša odluka Nenad Minakovića iz 23. minuta. Start Filipa Jovića nad Rikardom je na svim meridijanima planete dovoljan za najstrožu kaznu, ali je glavni sudija dosudio korner (!?), verovatno misleći da je štoper gostiju stigao do lopte pre afričkog napadača. A nije. Usledila je žestoka Stanojevićeva reakcija oličena rečima:

„Kako nije penal, bre, da li je moguće? Kakav žuti karton? Penal“, vikao je strateg Partizana dok su ga saradnici iz stručnog štaba smirivali pošto je napustio restriktivni prostor i zaradio javnu opomenu arbitra otežanog posla usled činjenice da u Kupu Srbije nema VAR-a.

Taj detalj je prelomio meč. Do tog trenutka neprepoznatljivi Partizanovi igrači su davili loptu, mrljavili na sredini, petljali u dodavanju, centaršutevi im nisu bili svrsishodni, a kad su uočili reakciju prvog pretpostavljenog setili su se da bi mogli da se bave fudbalom. Prvi aplauz sa tribina izmamio je Marko Jevtović (projektil zamalo iznad prečke), naredni Lazar Marković (tek u 32. minutu Danilo Golović bio primoran da interveniše), pokušali su Siniša Saničanin i Saša Zdjelar, probao je i Bibars Natho iz slobodnog udarca (i to je odbranio čuvar mreže ekipe sa Lagatora), a u intermecu tih pokušaja smestilo se inicijalno vođstvo, da bi neposredno pred odlazak na odmor superligaš drugim pogotkom demonstrirao razliku u klasi u odnosu na prvoligaša.

Kad krilima i(li) bekovima nije išlo, pojavio se Natho da izmisli centaršut i trećom vezanom asistencijom nahrani ego probirljive i malobrojne publike. Njegovo dodavanje pretvorio je glavom Rikardo u gol. Njegov 30. u sezoni računajući sva takmičenja, a prvi u kupu. Ubrzanje kandidata za pehar(e) sastav Duška Obadovića nije mogao da prati, taman kad je pomislio da će na pauzu sa prihvatljivim minusom zaspala je odbrana, dozvolila Lazaru Markoviću da ostane sam u petercu i lako podigne vođstvo. Prvencem posle šest meseci!

Drugo poluvreme Partizanov stručni štab je iskoristio da uvede u ritam Aleksandra Miljkovića (publika pozdravila desnog beka oporavljenog od povrede), pruži minute Marku Milovanoviću (sve do povrede kad je prepustio mestu Samedu Baždaru), rastereti Rikarda, a Saša Zdjelar da oproba udarac (dva efektna šuta). Bilo je još sporadičnih prilika, umalo i pogodaka, posle šanse Živkovića, nedovoljno dobre komunikacije Gorana Matića i Danila Golovića (za autogol), kombinacije rezervista (Aleksandar Lutovac uzdrmao stativu na dodavanje Filipa Holendera) i mirno proveo meč kraju, ohrabren činjenicom da opet nije primio gol (osmi put uzastopno u kupu).

Između ostalog, jer je Loznica napadački ostala bez šanse. Nijednom nije zapretila Nemanji Stevanoviću, niti stvorila šansu da ugrozi crno-bele. Protiv Čukaričkog i Radnika je kreirala dva iznenađenja, premašila očekivanja u masovnijem takmičenju, čak u početnih pola sata dobro stajala defanzivno, ali je popustila kad je Parni valjak prebacio u brzinu više.

KUP SRBIJE, ČETVRTFINALE, JEDNA UTAKMICA

PARTIZAN – LOZNICA 2:0 (2:0)

/Rikardo 33, Marković 45+1/

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Nenad Minaković

Žuti kartoni: Ivić, Nikolić, Vićentijević (Loznica)

Partizan: Stevanović – Živković (od 56. Miljković), Miletić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Marković (od 67. Holender), Natho, Jović (od 67. Lutovac) – Rikardo (od 46. Milovanović, od 79. Baždar).

Loznica: Golović – Radmanovac (od 67. Obadović), M. Nikolić, Ristivojević – Babić, Ivić, N. Nikolić, Milinković (od 67. Vrastanović), Kijevčanin (od 67. Kostić) – Matić (od 88. Kojić), Vićentijević.


tagovi

Kup SrbijeLoznicaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara