Partizan 'pripitomio' Lalatovića: Nekad ga uništavao, sad ne može gol da mu da

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.03.24. | 09:59

Crno-beli nastavljaju život bez Mateusa Saldanje i nadaju se prvoj pobedi posle skoro mesec dana

Prošlo je bezmalo mesec dana otkako je Partizan poslednji put dobio utakmicu. Početkom marta je slavljem nad Železničarom najavio 172. večiti derbi, ali posle susreta sa Pančevcima nikako da mu krene. Iako je na stadionu „Rajko Mitić“ uzeo bod sa igračem manje (2:2), što je ocenjeno uspehom, rezultati susreta sa Napretkom (0:1) i Mladosti (1:1) uticali su na pad sa prvog na drugo mesto na tabeli i smanjenje entuzijazma među navijačima u nastavku prvenstvene trke.

Zato je pauza zbog obaveza državnih timova koristila crno-belima, da se prestroje, vide gde su grešili, udahnu vazduh i krenu napred. Doduše, bez Mateusa Saldanje. Brazilac je i dalje na rehabilitaciji usled povrede zadnje lože i neće ga biti sigurno ni protiv Spartaka (18.30, TV Arena Premium 1), kad će Parni valjak tražiti oporavak od skromnih rezultata u poslednje vreme.

Izabrane vesti

Prvog strelca Mozzart Bet Superlige trebalo bi da odmeni Samed Baždar, sveži debitant u A reprezenatciji Srbije, koji na minula dva susreta nije pogodio, ali je sad i pred njim izazov. A tu je i večiti džoker, Nemanja Nikolić, koji je spasao ekipu poraza u Lučanima i svih deset učešća u golovima dosad (četiri dao, šest namestio) autorizovao ulascima s klupe.

Samo što se u Humskoj nadaju da bi pre stresnih završnica mogli da reše meč sa „starim poznanikom“. Ime mu je Nenad Lalatović, koji je tokom karijere znao da nervira i(li) pobeđuje Partizan, bilo u Beogradu, bilo na njegovom ili neutralnom terenu. Ovoga puta dolazi na Topčidersko brdo kao stručnjak koji je čak devet puta i karijeri dobio meč sa Parnim valjkom i nijedan kolega u Mozzart Bet Superligi mu po tome nije ni blizu. Grobari se sećaju kako im je uništavao ambicije sa niškim Radničkim, a posebno Vojvodinom, međutim, aktuelni trener Spartaka će se pred publikom na stadionu iznad Autokomande pojaviti sa zadatkom da uradi ono što nije već četiri susreta protiv ekipe iz Humske: da njegov tim postigne gol.

Kakve li koincidencije, poslednji igrač koji je za Lalatovićevu ekipu zatresao mrežu Partizana sad igra u crno-belom dresu. U pitanju je Aranđel Stojković, koji je u nadoknadi vremena meča iz avgusta 2020. pogodio za preokret na „Karađorđu“ (od 1:2 do 3:2), označio odlazak Sava Miloševića, a ujedno i golgetersku sušu ekipa pod Lalatovićevim vođstvom.

Na naredna tri susreta na klupi Vojvodine, Lalatović je trpeo poraze od beogradskog sastava sa Aleksandrom Stanojevićem na klupi. Isto se desilo prošle sezone kad je predvodio Radnički iz Niša. Partizan sa Gordanom Petrićem dobio je 3:0.

Kako će biti u ulozi stratega Spartaka, desetim različitim timom sa kojim se bori protiv Partizana?

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 27. KOLO

Petak

Čukarički - Novi Pazar 2:0 (0:0)

/Docić 69 pen, Pavkov 71/

Radnik - Vojvodina 0:4 (0:3)

/Petrović 6, Ivanović 30, 60, Vukanović 39/

IMT - Železničar 1:1 (0:0)

/Lutovac 88 - Đorđević 82/

TSC - Voždovac 2:0 (2:0)

/Vulić 42, Ćirković 44/

Subota

14.00 (2,05) Radnički Niš (3,40) Mladost Lučani (3,70)

14.00 (2,00) Radnički 1923 (3,45) Napredak (3,80)

16.00 (14,00) Javor (6,75) Crvena zvezda (1,20)

18.30 (1,25) Partizan (6,00) Spartak Subotica (11,00)



tagovi

Nenad LalatovićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara