Kvinsi Menig (Star sport)
Kvinsi Menig (Star sport)

Partizan sve bliži jesenjoj tituli: Menigova raketa lansirala crno-bele preko Krova (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.11.21. | 18:19

Rikardo i Pantić završili posao protiv Voždovca – 3:0

Dva zahtevna testa, papirološki najteža u završnom ciklusu na srpskim terenima pred odlazak na zimsku pauzu, Partizan je položio bez greške. Strahovali su Grobari kako će njihovi miljenici izađi na kraj sa uvek motivisanom Vojvodinom, da li će se, posle blamaže u Talinu, okliznuti na krovu Tržnog centra „Stadion“, a ispostavilo se da razloga za zebnju, bar kad je Superliga, u pitanju – nema.

Posle uverljivih 4:1 u derbiju prethodnog, sigurnih 3:0 protiv Voždovca u poslednjoj utakmici nedeljnog programa 18. kola, za krupne korake ka zvanju jesenjeg prvaka. Do velikog odmora ostala su još tri kola, a lider ljubomorno čuvao prednost stečenu u ranoj fazi šampionata, odoleva naletima Crvene zvezde, ima i dalje šest bodova viška u odnosu na aktuelnog prvaka, uz napomenu da je odigrao utakmicu više.

Izabrane vesti

Ovu u Zapljanjskoj rešio je na krilima stranaca. Sve ono što nisu bili protiv Flore pre samo tri dana, Kvinsi Menig i Rikardo Gomeš jesu u sudaru sa timom koji izgleda osveženo otkako je na njegovu klupu seo Aleksandar Linta. Napadači iz uvoza, angažovani da prave razliku (i) na ovakvim mečevima, zaradili su dnevnicu, jer su u razmaku od samo frtalj sata usmerili Parni valjak ka četvrtoj pobedi nad Zmajevima u 2021. Još jednoj ubedljivoj...

----------------

VOŽDOVAC - PARTIZAN 0:3 (0:1)

/Menig 40, Rikardo 50, Pantić 55/

Stadion: TC Voždovac. Gledalaca: 2.000. Sudija: Aleksandar Živković

Voždovac (4-2-3-1): Preković - Lasickas, Milović, Stanisavljević F. (od 45. Pantović), Hajdin - Purtić, Ivezić - A. Stanisavljević (od 88. Mašović), Milosavljević (od 60. Ajdinović), Milojević (od 60. Keita) - Vujnović (od 88. Stoisavljević)

Partizan (4-2-3-1): Popović - Živković, Miletić, Saničanin, Urošević (od 82. Miljković) - Zdjelar (od 82. Smiljanić), Jojić - Pantić (od 69. Šćekić), Pavlović (od 69. Jović), Menig (od 60. Lutovac) - Rikardo

----------------

Najpre je Menig pred kraj prvog poluvremena rešio da posluša savet Ivice Ilieva i bude otresitiji u završnoj trećini terena. Na pas Lazara Pavlovića je okrenuo Stefana Hajdina, pucao iz veoma teške pozicije, svom snagom, kao da je tim činom želeo da zbaci sa pleća ranac kritika natvoren posle užasnog individualnog i timskog izdanja u Ligi konferencije i – pogodio.

Efektno!

Pravom raketom lansirao je gosta preko krova, upisao se na superligaški semafor posle dva meseca, a ekipi dao prostor da diše, pošto se dotad gušila, između ostalog usled neshvatljivih propusta baš letošnjeg novajlije iz Tventea i poteza koje je teško razumeti. Dvaput je oklevao iz samo njemu znanih razloga, jednom loše uposlio Rikarda, ali se tim potezom u finišu prvog poluvremena iskupio.

Kad je probio barijeru, lakše je bilo Kvinsiju Menigu da nastavi da igra. Videlo se to odmah po izlasku iz svlačionice početkom nastavka. Na još jedan pas Lazara Pavlovića povukao je kontru, izbacio Rikarda Gomeša, a ovu situaciju afrički špic nije smeo da upropsti kao sličnu u prvom. Izbio je sam pred Milivoja Prekovića i 22. golom u sezoni pokazao da je oslonac ovog tima.

I da je psihološka reakcija crno-belih posle 0:1 u Estonji bila za pohvalu. Ovoga puta Rikardo je preuzeo štafetu asistenta i omogućio Danilu Pantiću da kruniše sasvim pristojno izdanje, iako ostaje utisak da se je osim inostranih fudbaletra veliki udeo u pobedi sastava Aleksandra Stanojevića imao Lazar Pavlović. Pokretljuv, rastrčan, pokrenuo je na desetine napada i iskorustio odsustvo Bibarsa Natha da promoli glavu. Iako je mogao da začini slavlje golom (neposredno pre nego što ga je trener povukao u želji da ga odmori), baš kao i rezervista Aleksandar Lutovac.

Kraj prvog i početak drugog poluvremena ubili su u pojam fudbalere Voždovca. Sve do 41. minuta bili su ravnopravni, u pojedinim segmentima čak i bolji. Za njih pobeda na domaćem terenu ostaje misaona imenica i posle tri meseca, ali je trener Linta može da bude ohrabren partijom Nemanje Milojevića (pogodio stativu udarcem glavom pri rezultatu 0:0 i makar nešto pokušavao), pokretljivog Justasa Lasickasa, povremeno iskusnog veziste Aleksandra Stanisavljevića, ali jedan od razloga poraza leži u činjenici da najbolji timski strelac, Nikola Vujnović, nije ušao ni u jednu šansu!?

Partizan ih je, osim golova, imao još toliko i zasvim zasluženo je odneo tri boda za Humsku.

SUPERLIGA SRBIJE – 18. KOLO

Subota

Radnički K. - Napredak 1:2 (1:1)

/Mršić 2ag - Lakićević 28ag, Marjanović 65/

Metalac - Čukarički 0:3 (0:1)

/Rakonjac 32, Kajević 53, Mijailović 72/

Nedelja

Kolubara - TSC 2:1 (0:1)

/Đuranović 60, Nikolić 79 - Vukić 18/

Radnički Niš - Radnik 3:0 (2:0)

/Tomić 37, 80, Mitrović 39/

Crvena zvezda - Spartak S. 3:0 (1:0) /Rodić 9, Ben 46, 71/

Voždovac - Partizan 0:3 (0:1)

/Menig 40, Rikardo 50, Pantić 55/

Ponedeljak

15.00: (2,65) Novi Pazar (3,25) Proleter N. S. (2,70)

17.00: (1,65) Vojvodina (3,70) Mladost L. (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rikardo GomešKvinsi MenigLazar Pavlović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara