Grafika: Nenad Jovanović/Mozzart Sport
Grafika: Nenad Jovanović/Mozzart Sport

PARTIZAN – TIM ZA SANTA KLARU: Sve zavisi od Šćekića! Miljković pre Živkovića zbog prekida, Holender na krilu

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.08.21. | 20:01

Crno-beli u drastično izmenjenom sastavu gostuju Portugalcima, Sejduba Suma počinje na klupi

Maltene pred svaku evropsku utakmicu suočavao se Partizanov stručni štab sa problemima, nijednom tako drastičnim kao uoči gostovanja Santa Klari na Azorskim ostrvima, pa će u odsustvu trojice projektovanih startera tim dobiti potpuno drugačiju konfiguraciju u odnosu na početne zamisli Aleksandra Stanojevića. Utisak je da će izgubiti na oštrini i eksplozivnosti, jer će izostanke Nemanje Jovića, Danila Pantića i Saše Zdjelara biti vraški teško nadomestiti.

Kad se tome doda činjenica da u utorak, dok je ekipa još bila u Beogradu, nije trenirao Aleksandar Ščekić, postaje jasno koliko kompleksan posao čeka crno-bele na Atlantiku. Reprezentativac Crne Gore mesec i po dana oseća bol u predelu primicača, iz preventivnih razloga propsutio je vežbanje u „Zemunelu“, kako bi se na licu mesta, u Ponte Delgadi, procenilo može li u prvih 11. Kako sad stvari stoje, Šćekić će igrati. Makar trpeo (li) dobio injekciju za ublažavanje bolova. Razlog je jednostavan: drugih opcija za parnjaka Milošu Jojiću – nema.

Izabrane vesti

(2,85) SANTA KLARA (3,05) PARTIZAN (2,65)

Jeste Milan Smiljanić centralni vezista izrazito defanzivnih zadataka, ali je poslednji takmičarski meč počeo pre 11 meseci na gostovanju Zlatiboru u Užicu, pritom je bio kapiten Parnog valjka na prjateljskom duelu sa Al Kacijom u utorak, možda baš taj detalj otkriva da će Lola na klupu, a Šćekić na teren. Da je drugačije, stručni štab bi poštedeo Smiljanića obaveza u kontroli sa Saudijcima. Ovako... Nominalno, ako Šćeklić baš ne bude u stanju da se stavi na raspolaganje mogao bi eventualno da uskoči Lazar Pavlović, koji jeste neke utakmice igrao kao zadnji vezni, mada je suštinski plejmejker i gledajući dosadašnji tok sezone teško da može da se nada ulozi startera.

Ako Šćekić ne može, prema krakteristikama fudbalera, makar u teoriji, deluje da bi prekomanda Bibarsa Natha na mesto zadnjeg veznog, a promocije Sejdube Sume iza napadača delovala prirodno, međutim, trener Stanojević je odbacio opciju da Izraelac i Gvinejac počnu zajedno, jer bi u tom slučaju veliko opterećenje palo na preostalih osam momaka u polju.

Zato – Šćekić. Kako zna i ume. A Natho iza napadača (Suma na klupi), sa zadatkom da distribuira lopte na krilo ili napadaču Rikardu Gomešu.

Aleksandar Šćekić ©Star Sport Aleksandar Šćekić ©Star Sport

Drugu dilemu stručni štab će rešiti u korist iskustva. Priznao je Stanojević kako se dvoumi da li da na poziciji desnog beka počne sa Aleksandrom Miljkovićem ili Marko Živkovićem, ali rečenica kako bivši član Brage „ima sjajan skok“ približavaju ga ulozi startera. Sve u nameri da se zaustavi jedno od jačih oružja Santa Klare – prekid. Uostalom, zato i Šćekić potrebniji nego ikad. Miljković se ranije od predviđenog vratio na teren posle povrede zadnje lože, s tim da način na koji je ušao u drugi produžetak meča sa Sočijem pokazuje da je fit. Na kraju krajeva, Stanojeviću je bitno u da u Humsku donese aktivan rezultat, za to mu je potrebna stabilnija odbrana, gde je Miljković u prednosti u odnosu na igrača ofanzivnijih karakteristika kakav je Živković.

Na kraju, saznanje da su u Srbiji ostali Nemanja Jović i Danilo Pantić, koji su se od početka sezone smenjivali na levom krilu, ostavlja crno-belima samo jednu opciju. Filipa Holendera. Možda reprezentativac Mađarske nije na identičnom broju obrtaja kao ostatak ekipe, možda je još rovit zbog nekih udaraca sa prošlih utakmica, tačno je da mu se uloga promenila u odnosu na prethodnu sezonu, međutim, gostovanje Portugalcima je mu je savršena šansa da pokaže koliko opasan može da bude kad dejstvuje kao bočni napadač.

Sve ostala mesta popuniće očekivani fudbaleri. Partizan bi u četvrtak od 22.30 trebalo da počne u rasporedu 4-2-3-1: Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Šćekić, Jojić – Marković, Natho, Holender – Rikardo.



tagovi

Aleksandar Miljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara