Savo Arambašić (©MN Press)
Savo Arambašić (©MN Press)

Partizanov đak zaoštrio napad Pazaraca

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 12:28

Savo Arambašić novo pojačanje ekipe Dragana Aničića

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Posle golmana, Pazarci su za prioritet u letnjem prelaznom roku odredili poziciju centralnog špica, pa su odlučili da pojačaju redove ne tako davno gromoglasno najavljivanim Partizanovim đakom Savom Arambašićem.

Izabrane vesti

Za razliku od Nikole Mirkovića, čuvara mreže naoružanog ozbiljnim iskustvom sa domaće i internacionalne scene, novi adut Plavih u napadu ima 22 leta, a čari elitne srpske divizije osetio je pre tri godine u Metalcu pod komandom Žarka Lazetića. Zanimljivo da je 19 puta ulazio kao džoker, a za ukupno 220 minuta na terenu upisao se u podeli bodova sa Radnikom iz Surdulice (3:3) i Vojvodinom (1:1) u Gornjem Milanovcu.

Očigledno je da su se iskustva šestoplasiranog tima Mozzart Bet Superlige 2022/23 sa Teleoptikovom "klasom 2001" (Miljan Momčilović, Slobodan Stanojlović), ali i godinu mlađom (Lazar Slavković), pokazala kao izuzetno pozitivna, pa su kraj Jošanice i Raške rešili da poverenje ukažu još jednom momku iz razvojnog tima crno-belih iz Beograda.

Arambašić u Novi Pazar stiže tokom dana kao slobodan igrač, posle čege će proći lekarske preglede i priključiti se ekipi novog šefa struke Dragana Aničića, koja je prvog dana tekuće sedmice počela pripreme za predstojeće prvenstvo. Po slovu ugovora, mladi ofanzivni fudbaler, čija je saradnja sa Partizanom bila validna do ovog leta, naredne dve godine ostaće na Džaizkoin areni.

Vođa navale visok 183 centimetra počeo je prošlu sezonu u šabačkoj Mačvi, u kojoj je proveo i 2021/22, ali se posle nekoliko kola odlučio da Mozzart Bet Prvu ligu zameni Srpskom ligom Beograd. Ispostavilo se da je to bio pravi potez, s obzirom da je Arambašić sa 15 postignutih golova u dresu zemunskih Optičara bio ubedljivo najubojitiji pojedinac beogradske grupe trećeligaškog karavana.

Nema sumnje da ga čeka delikatan zadatak jer je potrebno nadomestiti odlazak prvog klupskog i petog strelca nedavno završene Mozzart Bet Superlige Andrije Majdevca (12 golova), koji još uvek nije pronašao novu sredinu, ali ima više ozbiljnih ponuda iz Srbije i inostranstva. 

Nije isključena mogućnost da se Arambašiću u napadu narednih dana priključi nekadašnji saigrač iz Partizanove omladinske škole Stanojlović, koji se posle uspešno odrađenog staža u Novom Pazaru vratio u TSC iz Bačke Topole.


tagovi

Savo ArambašićFK Novi PazarLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara