Rikardo (©MN Press)
Rikardo (©MN Press)

Partizanov kralj strelaca: Rikardo Gomeš oborio rekord Mateje Kežmana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.22. | 21:25

U preostale dve utakmice može da nadmaši i ostvarenje Darka Pančeva

Postoji Partizan 77 godina i za to vreme nije imao napadača kakav je Rikardo Gomeš. Štagod ko mislio o njemu ili ostao pri tezi da su vremena neuporediva, Afrikanac je od 16. maja vlasnik rekorda po broju golova u jednom takmičarskom ciklusu kad je u pitanju klub iz Humske.

Na gostovanju Voždovcu, u šestom kolu plej-ofa, momak sa Zelenortskih Ostrva je još u prvom poluvremenu dao dva gola, oba iz jedanaesterca, i na taj način svrgnuo sa trona Mateju Kežmana, koji je 22 godine držao rekord po broju pogodaka u dresu Parnog valjka. U sezoni 1999/2000. bio je precizan 35 puta. Rikardo ga je nadmašio. Sad je na „koti 28“ kad je u pitanju Superliga, sedam puta je matirao rivale u kvalifikacijama, grupnoj i nokaut fazi Lige konferencije, a dvaput je poslao loptu u mrežu u Kupu Srbije.

Izabrane vesti

Prvi gol je posledica penala koji je sam Rikardo iznudio, drugi je pao sa bele tačke pošto je Filip Damjanović igrao rukom.

Oba puta Rikardo je matirao Miloša Krunića i stigao do 37 golova u sezoni, na obračunu svih takmičenja. Istovremeno se povratnik na crno-belu stranu Topčiderskog brda popeo na drugo mesto večne liste najboljih golgetera koje je naša država imala kroz istoriju, bez obzira kako se zvala. Osim Mateje Kežmana, pretekao je Slobodana Santrača koji je u sezoni 1971/72. pogodio, takođe, 35 puta, samo u dresu OFK Beograda.

Gomeš je povećao šanse da postane i najbolji strelac svih vremena kad je ovdašnji fudbal u pitanju. Dao je 37 golova, a apsolutni rekord je vlasništvo Darka Pančeva, koji je kao član Crvene zvezde u pohodu na status prvaka Evrope i nacionalni šampionat pogodio okruglo 40 puta. Do kraja sezone Partizan igra još dva meča: u subotu sa niškim Radničkim na zatvaranju prvenstva, a 26. maja finale Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom.



tagovi

Rikardo GomešFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara