(©Starsport)
(©Starsport)

Partizanov slom na Kipru: Crno-beli ne mogu da pobede ni kad povedu

Vreme čitanja: 4min | čet. 04.08.22. | 19:51

AEK iz dva kornera okrenuo rezultat – 2:1

Taman kada se učinilo da je Partizan udario u dno porazom u Novom Pazaru, pokazao je večeras da može još niže. Na Kipru je uspeo da izgubi utakmicu u kojoj je vodio i izgledao mnogo bolje od rivala. Ali, rak rana Parnog valjka već tri godine su prekidi i večeras u Larnaki je još jednom zanemarivanje te “ahilove pete” došlo na naplatu.

AEK iako u većem delu meča nije znao šta će s loptom, iako je izgledao daleko lošije nego protiv Midtjilenda na istom stadionu pre nedelju dana, iz dva kornera je napravio preokret i došao do pobede i prednosti pred revanš u Beogradu – 2:1 (1:1).

Izabrane vesti

Ne može se ni nabrojati koliko je utakmica Partizan prosuo zbog primljenih golova iz prekida ili nakon dugih lopti, na koje odbrana crno-belih ne zna kako da reaguje. Dva gola su bila kao preslikana: centaršut na drugu stativu i povratne lopte u srce šesnaesterca, gde su Garsija i Miličević bili sami i usamljeni, ali – precizni.

Tako su dva kratka trenutka pomračenja potpuno poništila generalno solidnu igru Partizana, koji je bio bolji od rivala, ali nedorečen u završnici, nedovoljno povezan i uigran da dosta dobrih pozicija kruniše još nekim golom. Najbliži je bio Rikardo Gomeš, čiji je udarac glavom u 54. minutu zaustavila prečka.

Partizan izgleda kao bolja ekipa od AEK-a, ali to mu ne garantuje baš ništa pred revanš u Beogradu sledeće nedelje u koji će ući iz minusa.

Otresito, hrabro je Partizan ušao u utakmicu. Možda je time uhvatio AEK na spavanju, jer Kiprani nisu nimalo ličili na tim koji je umalo izbacio Midtjilend u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Povezano su izgledale linije Partizana, odbrana stabilna, vezni red je čuvao loptu i delio ofanzivcima. Natho je šutirao već u 2. minutu i poslao poruku da crno-beli nisu došli da se brane. Dijabate je imao dobru priliku u 7. minutu, malo kasnije je opet probao raspoloženi Natho, a onda u 18. minutu je kreativni vezista poslao loptu u prostor Rikardu, koji je našao Meniga u šesnaestercu, a Holanđanin je ponovo bio koban po Kiprane na njihovom ostrvu, kao prošle jeseni protiv Anortozisa – 1:0.

Ispostavilo se da Partizanu vođstvo uopšte nije prijalo. Polako je počeo da pada posle prednosti, a AEK da se diže. Već negde od 25. minuta promenila se situacija na terenu. Crno-beli su bili bliže svom nego protivničkom golu, pa se dešavalo da Menig ili Rikardo u kontri nemaju s kim da razmene pas.

AEK i pored toga nije imao šut na gol. A, onda je prvi doneo – gol. Tomović je odigrao povratnu glavom na penaltik posle kornera, gde je Garsija volejom matirao Stevanovića. Golman srpskog tima je krenuo na loptu, pa se vratio, izgubio se u prostoru. Ni posle gola nije delovao naročito sigurno ispred mreže, deluje da je daleko od prave forme.

Poslednja šansa na poluvremenu pripala je Partizanu: Natho je centrirao, Vujačić tukao glavom u odličnoj poziciji – pored gola. Sve kad se sabere, mogao je srpski tim više od 1:1 posle 45 minuta igre...

Veliku šansu u nastavku imao je Rikardo, na centaršut Filipovića je glavom pogodio prečku. I tu je manje-više sve od pravih prilika koje je Partizan napravio. A, imao je više situacija u šesnaestercu i oko njega gde su se crno-beli sudarali, petljali, zapinjala im lopta...

Progledao je sudija iz Litvanije Vujačiću u 68. minutu kada mu nije dao drugi žuti karton, ali je kazna stigla Partizan dva minuta kasnije kada je Miličević doneo preokret i pobedu AEK-u.

U ozbiljnu agoniju je upao Partizan, kao u duboki bunar i ne vidi način kako da se iz njega izvuče. I posle pete utakmice u sezoni ostao je na samo jednoj pobedi i to onoj iz prvog kola Mozzart Bet Superlige. A, za sedam dana će morati da juri trijumf i to od dva gola razlike.

TREĆE KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE

AEK LARNAKA – PARTIZAN 2:1 (1:1)

/Anhel Garsija 33, Miličević 70 - Menig 18/

Kipar

Larnaka

Stadion: „George Karapatakis“

Sudija: Andris Treimanis (Letonija)

Žuti kartoni: Tomović, Ojer (AEK), Vujačić, Urošević, Fejsa, Belić (Partizan)


AEK LARNAKA (4-2-3-1): Pirić – Rosales, Miličević, Tomović, Anhel Garsija (od 81. Kirpos) – Luis Gustavo, Ojer – Faraž (od 90. Mamas), Tričkovski (od 61. Altman), Đurčo (od 61. Bruno Gama) – Olatundži (od 61. Rafael Lopes). Trener: Hose Luis Oltra.

PARTIZAN (4-1-4-1): Stevanović – Filipović (od 62. Živković), Vujačić, Saničanin, Urošević – Fejsa – Andrade (od 82. Belić), Natho (od 74. Baždar), Menig (od 82. Lutovac), Dijabate (od 82. Terzić)– Rikardo. Trener: Ilija Stolica.



tagovi

FK PartizanLiga EvropeAEK Larnaka

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara