Marko Milovanović (© Star sport)
Marko Milovanović (© Star sport)

Partizanov špic zavisi od bonusa: Prednost Milovanoviću ili nekom od krila?

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.04.22. | 09:42

Crno-beli bez Rikarda, a sa raspoloženim Terzićem (možda u ulozi rezerviste) čekaju TSC (14 časova TV Arena Premijum 1)

Prethodni put kad je istrčao na teren stadiona u Humskoj napravio je Partizan grešku u koracima. Remizirao je sa Napretkom u meču bez golova i na taj način umanjio šanse u borbi za titulu. Još jedan kiks ne bi smeo da dozvoli ako želi da ostane u trci sa Crvenom zvezdom, za kojom će pokušati da održi korak na utamici protiv TSC-a (14 časova TV Arena Premijum 1).

Biće to prilika da se crno-beli vrate onome što su radili tokom cele sezone. Efikasnom fudbalu na svom stadionu. Na njemu su postigli 32 gola (najviše u Superligi), primili samo četiri, što ih stavlja u poziciju velikog favorita.

Izabrane vesti

Jak vetar u leđa stručnom štabu predstavlja učinak mladih reprezentativaca, Nikole Terzića (dva nameštena, jedan dat gol) i Nemanje Jovića (pogodak Severnoj Makedoniji), ali ga brine izostanak prvog strelca prvenstva, pošto Rikardo Gomeš (22 precizna hica) neće moći da igra usled žutih kartona. Menjaće ga, verovatno, mladi Marko Milovanović. Osim ukoliko trener Aleksandar Stanojević ne ukaže Terziću šansu u ulozi bonusa, čime bi otvorio mogućnost za selidbu krilnih napadača Markovića ili Meniga u špic umesto Milovanovića. U toj varijanti bi Terzić počeo na klupi.

Očekujem meč sa dosta šansi, TSC često šutira, napada, trener Žarko Lazetić je sistem rada prebacio na ekipu i zato bi naši navijači trebalo da budu spermni i za prilike gostiju Nećemo samo mi dominiramo. Jesmo Partizan, igrao na našem stadionu, zna se šta nam je cilj, ali rival ima fudbalere kalibra za Partizan i Zvezdu, iako možda ne mora da ih prodaje večitima, već inostranstvu“, pojasnio je Stanojević, koji neće moći da računa na bekove Aleksandra Miljkovića i Ivana Obradovića, kao ni na zadnjeg veznog Ljubomira Fejsu.

U prvom delu sezone Parni valjak je preokretom slavio u Bačkoj Palanci (3:1), istim rezultatom dobio je prethodni meč istih rivala u Humskoj, međutim, valja znati da posle poraza na prolećnoj premijeri od lučanske Mladosti sastav Žarka Lazetića šest vezanih utakmica ne zna za neuspeh. Publika na crno-beloj strani Topčiderskog brda neće biti u prilici da pozdravi Petra Škuletića, zato što se iskusni špic nije oporavio od povrede iako je golom rešio prethodno gostavanje Palančana, protiv Vojvodine (1:0).

Na meču u Humskoj će dosta toga zavisiti od Partizana, kvalitetniji je tim, favorit, ne samo na ovoj već na svakoj utakmici u ligi. To je klub koji ima velike ambicije i neće nam biti lako. Naravno, pokušaćemo da iskoristimo dobru seriju kako bismo procenili koliko možemo da pariramo tako jakoj ekipi. Probaćemo da nametnemo prednosti i način igre koliko god budemo mogli. Za nas je ova utakmica došla u idealnom trenutku, a na igračima je da se opuste i daju sve od sebe“, precizirao je Žarko Lazetić, bez mogućnosti da mu se na raspolaganje stave levokrilni vezista Dušan Stoiljković i brazilski štoper Leandro Pinto.

---------------------------------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 29. KOLO

PARTIZAN – TSC, 14.00 (TV Arena Premijum 1)

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Marko Ivković.

PARTIZAN: Stevanović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Marković, Natho, Menig – Milovanović. Trener: Aleksandar Stanojević.

TSC: Filipović – Stojković, Antonić, Čalušić, Petrović – Tomanović, Milićević – Banjac, Đakovac, Ratkov – Vukić. Trener: Žarko Lazetić.

SUPERLIGA, 29. KOLO

Petak

Novi Pazar - Napredak 1:0 (1:0)

/Dimić 18/

Kolubara - Mladost 2:2 (1:1)

/Radovanović 20, Stojanović 59 - Mićević 24, Petrov 68/

Subota

14.00: (1,22) Partizan (6,50) TSC Bačka Topola (13,0)

14.00: (3,15) Radnički Kragujevac (3,20) Vojvodina (2,35)

16.15: (12,0) Radnički Niš (5,80) Crvena zvezda (1,25)

18.30: (2,25) Metalac (3,30) Spartak Subotica (3,25)

Ponedeljak

16.15: (2,00) Voždovac (3,45) Radnik Surdulica (3,80)

18.30: (3,80) Proleter (3,45) Čukarički (2,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Marko MilovanovićAleksandar StanojevićŽarko LazetićTSC Bačka Topola

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara