Partizanov superheroj zove se Slobodan Urošević! Prvo pobedio Natha, onda i TSC (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | ned. 06.11.22. | 21:21

Crno-beli gubili, Topolčani deset minuta pre kraja imali bod u džepu, presudio pogodak kapitena beogradskog sastava iz slobodnog udarca - 3:2

U četvrtak skoro tužbalica što je izostala pobeda, u nedelju radosnica što je jedna takva ostvarena. Pevaju Grobari na kraju stresne sedmice, kako povodom overe još jednog proleća u Ligi konferencije, tako i zbog trijumfa u „evropskoj“ utakmici, kakvom ju je krstio Gordan Petrić.

U jednom od najzanimljivijih mečeva kompletne sezone u Mozzart Bet Superligi odoru heroja obukao je Slobodan Urošević. Partizanov Supermen najpre je „pobedio“ Bibarsa Natha kad ga je privoleo da mu prepusti izvođenje slobodnog udarca sa pozicije otakle uglavnom šutuira Izraleac, potom i TSC, jer je hicem karakterističnim za brazilske majstore prokrčio put Parnom valjku ka slavlju u susretu emotivnih lomova.

Izabrane vesti

TSC je najpre imao prednost, pred kraj bod, a na kraju nije dobio koliko je zaslužio, jer nije imao pojedinca kakav je Slobodan Urošević. Sposobnog da jednim udarcem reši utakmicu, odvoji sastav Gordana Petrića od TSC-a (sad je razlika četiri boda) i ostavi crno-belima kakvu-takvu nadu da može da stigne Crvenu zvezdu, koja mu beži sedam bodova.

Dva lica je pokazao Partizan u Bačkoj Topoli. U prvom je bio umoran, trom, paničio i gubio lopte u rizičnim zonam, a podatak da je primio gol već iz prvog napada TSC ilustruje da nije bio dovoljno koncentrisan. Možda i nenaviknut na još jednu promenu formacije, jer je Petrić vratio stil sa trojicom štopera, prvi put u karijeri promovisao Mihajla Ilića u startera i bez obzira što je talentovani defanzivac izgledao pristojno, njegove starije kolege Igor Vujačić i Siniša Saničanin „zvali“ su protivnika. Upravo lopta između njih dvojice inicirala je početni napad domaćina, mogao je da ga okonča Ifet Đakovac, na kraju je odložio je Petra Ratkova, a momak koji je do pre godinu i po dana igrao prvoligaškii fudbal lako matirao Popovića.

Sa dodatnim prtljagom na leđima crno-beli su izgledali ubijeni u pojam. Do sredine terena i nekako, ka kaznenom prostoru rivala nikako. Potpuno odsečeni Rikardo Gomeš i u kavez TSC-a stavljen Natho – tako da nije mogao da primi loptu u omiljenoj zoni – samo su pojačavali utisak o nemoći i terali Grobare da rangiraju ovaj meč u rangu onih u Nišu, Kragujevcu ili na „Karađorđu“. I onda, ni iz čega, posle akcije Danila Pantića i povratne lopte afričkog špica, Izraelac je udahnuo život gostima i utakmicu vratio na početak.

Dva lica je pokazao Partizan u Bačkoj Topoli. U prvom je bio umoran, trom, paničio i gubio lopte u rizičnim zonama, a podatak da je primio gol već iz prvog napada TSC ilustruje da nije bio dovoljno koncentrisan. Možda i nenaviknut na još jednu promenu formacije, jer je Petrić vratio sistem sa trojicom štopera, prvi put u karijeri promovisao Mihajla Ilića u startera i bez obzira što je talentovani defanzivac izgledao pristojno, njegove starije kolege Igor Vujačić i Siniša Saničanin „zvali“ su protivnika. Upravo lopta između njih dvojice inicirala je početni napad domaćina, mogao je da ga okonča Ifet Đakovac, na kraju je odložio je Petra Ratkova, a momak koji je do pre godinu i po dana igrao prvoligaškii fudbal lako matirao Aleksandra Popovića.

Sa dodatnim prtljagom na leđima crno-beli su izgledali ubijeni u pojam. Do sredine terena i nekako, ka kaznenom prostoru rivala nikako. Potpuno odsečeni Rikardo Gomeš i u kavez TSC-a stavljen Nathotako da nije mogao da primi loptu u omiljenoj zoni – samo su pojačavali utisak o nemoći i terali Grobare da rangiraju ovaj meč u rangu onih u Nišu, Kragujevcu ili na „Karađorđu“. Pogotovo što je tad TSC kontrolisao dešvanja na terenu i pretvorio se u evropsku ekipu koja Partizanu zadaje jednačinu sa više nepoznatih. I onda, ni iz čega, posle akcije Danila Pantića i povratne lopte afričkog špica, Izraelac je udahnuo život gostima i utakmicu vratio na početak.

Baš kao što se i Petrić vratio korenima. Čim je počelo drugo poluvreme trener Partizana je pribegao promeni formacije (žrtvovao Ilića, ali i Pantića, uveo Baždara i Meniga) i mic po mic viceprvak je dolazio do igre kakvu je prikazivao poslednjih meseci. Smirio se, pomerio linije tima, približio golu, postao opasniji, nametnuo se i dočekao poklon dotad odličnog Đakovca. Nesmotreno dodavanje Siniši Saničaninu za tek drugi gol štopera otkako je stigao iz Vojvodine.

Još tad se činilo da je Partizan završio posao, međutim, morao je da sačeka Uroševića, jer je TSC pokazao da je opravdano treći klub Srbije i da ravnopravno konkuriše za izlazak na međunarodnu scenu. Razlozi su višestruki: igra napadački, deluje stabilno, spreman je da čita rivala i ukoči ga tamo gde je najjači, što je pokazao i na stadionu „Rajko Mitić“, ali i u oba susreta sa Partizanom.

Lazetićev tim je imao energiju, smisao za kombinatoriku, upornog Miloša Cvetkovića, spretnog rezervistu Martina Mirčevskog spremnog da izjednači, držao je i crno-bele u šaci, imao i bod u ruci, ali nije imao igrača kakav je Slobodan Urošević.

Junaka!

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 18. KOLO

TSC – PARTIZAN 2:3 (1:1)

/Ratkov 2, Mirčevski 80 - Natho 42, Saničanin 70, Urošević 86/

 

Stadion: U Bačkoj Topoli

Sudija: Aleksandar Živković

Žuti kartoni: Pantić (Partizan)

TSC (4-3-3): V. Ilić 6 – Cvetković 7, Antonić 6, Stojković 6 (od 78. Tomanović -), Petrović 6,5 – Stojić 6, Kuveljić 6 (od 78. Milosavljević -), Đakovac 6,5 - Jovanović 6,5 (od 70. Mirčevski 7), L. Ilić 6,5, Ratkov 7 (od 70. Vukić 6)

PARTIZAN (3-4-2-1): Popović 6 – Ilić 6,5 (od 46. Baždar 6,5), Vujačić 6, Saničanin 6,5 – Živković 6, Fejsa 6, Natho 7 (od 88. Traore -), Urošević 8 – Pantić 6 (od 46. Menig 5,5), Dijabate 5,5 (od 94. Lutovac -) – Rikardo 6 (od 88. Pavlović -).

Igrač utakmice: Slobodan Urošević (Partizan)

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 18. KOLO

Petak

Mladost GAT - Voždovac 1:2 (0:1)

/Maksimović 61 – Pantović 39, 85pen/

Novi Pazar - Javor 3:1 (0:1)

/Majdevac 53, 85, Joksimović 55 - Pešukić 22ag/

Napredak - Čukarički 0:0

Subota

Radnički 1923 - Radnik 1:0 (1:0)

/Tomić 32/

Radnički Niš - Kolubara 1:1 (0:1)

/Petrov 53 - Vukušić 23/

Spartak Subotica - Vojvodina 1:1 (0:0)

/Srećković 49 - Čumić 74/

Nedelja

Crvena zvezda - Mladost Lučani 2:0 (1:0)

/Katai 13, Ivanić 72/

TSC - Partizan 2:3 (1:1)

/Ratkov 2, Mirčevski 80 - Natho 42, Saničanin 70, Urošević 86/






tagovi

Slobodan UroševićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara