Holender (© Star sport)
Holender (© Star sport)

Partizanova lakoća pobeđivanja: Marković kao nekad, minijature Natha, probudio se Holender (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.03.21. | 19:00

Sejduba Suma u drugom delu overio rutinsku pobedu crno-belih na Banjici – 5:0

Englezi bi rekli „redovan dan u kancelariji“. Srbi to krste terminom „rutinski“. Opravdao je Parni valjak status velikog favorita na Banjici, odigrao još jednu utakmicu u kojoj je potvrdio da se nalazi na ispravom putu. Napreduje. Stigao je do nivoa da mu „male“ utakmice predstavljaju samo lakši trening, što se videlo u susretu sa Radom koga je u 26. superligaškoj etapi pregazio sa pola gasa – 5:0.

Za razliku od nekih ne tako davnih vremena, nema u igri Partizana mučenja, panike i stresa. Ima trenerske ruke Aleksandra Stanojevića, koja je uverljivo dopisala novu pobedu, 15. uzastopnu. Ubedljiviju nego na povratničkom debiju aktuelnog šefa stručnog štaba kad je bilo 3:0. Razlika u kvalitetu između tima koji sanja preokret u šampionskoj trci i davljenika na tabeli je prevelika i mogla je da bude izražena još kojom loptom u mreži Damira Kahrimana koji je ove nedeljne večeri delovao kao laka meta pred raspoloženim gostujućim defanzivcima. Skoro bez šansi da zaustavi njihov rafal.

Izabrane vesti

Od poslednjeg poraza – u Nišu od Radničkog krajem oktobra – crno-beli pucaju iz svih oružja i uglavnom pogađaju. Po jednom u Gornjem Milanovcu i Ivanjici, dvaput u Subotici i na krovu Tržnog centra „Stadion“, četiri u Senti, šest u Inđiji i danas pet. Na poslednja dva susreta van Humske 11 golova. To odavno nije bilo. Svedoči o novoj energiju u timu, pokazuje da je svima stalo da se dokazuju, nagoveštava lepša vremena za drugoplasirani tim prvenstva. Ako ne do kraja ove sezone, možda u sledećoj. Temelji su postavljeni.



Bila je ovo 11. uzastopna pobeda Partizana nad Građevinarima, zarađena sredinom prvog poluvremena kad je inicijativa gostiju pretočena u golove. Za prvi je, iako ga nije dao, najzaslužniji junak derbija sa Vojvodinom, Takuma Asano. Japanac je na svom delu terena oteo loptu protivniku, upustio se u soloprodor, pravovremeno lansirao Filipa Holendera, a reprezentativac Mađarske jednu od tri prilike u prvom delu igre krunisao prvim golom posle četiri meča pauze.

Njegov buđenje može da raduje Stanojevića jednako kao i današnja partija Bibarsa Natha. Opet je Izraelac dirigovao igrom, delio pasove, njegove minijature neprestano su stvarale višak u korist favorita, a stigao je da postigne i gol. Ne, ne iz penala, kako to obično radi, već i igre, na pas Lazara Markovića. Početkom drugog dela Natho je vratio asistenciju bivšem reprezentativcu Srbije koji igra ovog proleća sve uverljivije i podseća na igrača kakav je bio u prvom mandatu kad ga je u svet odraslih lansirao baš Stanojević.

(© Star sport)(© Star sport)

Ono što je Natho bio skoro sat vremena, to je u igri Partizana u završnih pola sata predstavljao Sejduba Suma. Kao pravi lider, Gvinejac je delio lopte, ekipa mu je verovala, igrao je i on kako zna, pa je postigao prolećni prvenac, omogućivši isti Filipu Stevanoviću, kome Rad definitivno leži. Na Banjici je mladi krilni vezista debitovao za seniorski tim, a Građevinarima je dao četvrti gol u isto toliko utakmica.

Crno-beli napad funkcioniše kao sat. Ni odbrana ne zaostaje. Ruku na srce, danas nije imala bog zna kakvog posla, ali da ostane na samo jednom primljenom golu u 2021. postarao se mladi Aleksandar Popović tako što je najbolju šansu domaćina – slobodan udarac Ilije Tučevića i trzaj glavom Bojana Cigera – osujetio izvedivši loptu sa gol-crte.

Sve je za Partizanu na Banjici bilo kao u bajci.

------------------------------------------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 26. KOLO

RAD – PARTIZAN 0:5 (0:2)

/Holender 24, Natho 35, L. Marković 48, Suma 66, Stevanović 72/

Stadion: Kralj Petar Prvi

Igrano bez prisustva gledalaca

Sudija: Lazar Lukić.

Crveni karton: Stojsavljević (Rad)

RAD (4-3-3): Kahriman – Lazarević, Ciger, Stojsavljević, Tučević – Blažić (Adžibaba od 90), Busnić (od 52. Damnjanović), Mladenović (Gojković od 90) – Karaklajić (od 52, Karaklajić), Novaković (od 52. Stanisavljević), Kaluđerović.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miljković, S.Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić, Jojić (od 67. Pavlović) – Asano (od 67. Stevanović), Natho (od 57. Suma), L. Marković (od 57. Jović) – Holender (od 67. Štulić).

SUPERLIGA - 26. KOLO

Nedelja

Inđija - Radnik 0:1 (0:0)

/Subotić 85/

Mačva - Proleter 3:1 (2:1)

/Ortiz 29 pen, Knežević 45+1, Ćirković 90+3 - Tomović 45+3/

Metalac - Voždovac 2:1 (0:0)

/Prestiž 51, Maksimović 73 pen - Stoisavljević 59/

Novi Pazar - Spartak Subotica 2:1 (1:1)

/Aganspahić 26, Mijić 64 - Srećković 16/

Radnički Niš - TSC 2:0 (1:0)

/Marković 25, Gavrić 52/

Vojvodina - Javor 2:0 (2:0)

/Gemović 9, Zukić 30/

Rad - Partizan 0:5 (0:3)

/Holender 24, Natho 35, L. Marković 48, Suma 66, Stevanović 72/


19.15: (1,30) Crvena zvezda (5,20) Čukarički (11,0)

Ponedeljak

16.00: (2,70) OFK Bačka (3,05) Mladost (2,80)

18.05: (2,15) Zlatibor (3,10) Napredak (3,80)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Bibars NathoLazar MarkovićFilip Holender

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara