Crno-beli se nadaju plasmanu u polufinale (© Star sport)
Crno-beli se nadaju plasmanu u polufinale (© Star sport)

Partizanovih osam godina dominacije u kupu

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.04.22. | 09:56

Posledično tome, status velikog favorita protiv Loznice

Podatak da su iza Partizana dve sušne godine stvara nelagodu među Grobarima. Kako zbog činjenice da u tom periodu crno-beli nisu bili konkurentni Crvenoj zvezdi, tako i zbog načina na koji su poraženi u poslednja dva finala Kupa Srbije. Najpre od Vojvodine u Nišu, potom od večitog rivala na stadionu „Rajko Mitić“.

To je jedna strana medalje. Druga je ohrabrujuća i pokazuje da je klub iz Humske specijalista za eliminacione faze masovnijeg takmičenja, jer za osam godina i kusur nijednom nije poklekao pre završne borbe za trofeju, što mu daje komfor pred četvrtfinalni susret sa Loznicom (17 časova, TV Arena Premijum 1).

Izabrane vesti

Poslednji put Parni valjak je zastao u Subotici decembra 2013. Otad je odigrao 35 utakmica u nokaut fazi i dobio čak 31, zabeležio tri remija i pretrpeo samo jedan poraz, ispostaviće se bezbolan od Čukaričkog, jer se 2018. polufinale igralo na dva meča. U međuvremenu je sedam puta bio finalista (četiri puta osvajač, triput poražen), što znači da se vešto snalazi u mečevima koji prethode završnom. Sedam godina i kusur dominira u nokaut rundama, bilo da su mu rivali najveći konkurent, neki od zahtevnijih klubova elitnog ranga ili autsajderi iz Prve lige. Kakav je maher za mečeve kupa potvrđuju još dva podatka: prošlo je devet i po godina otkako je poslednji put u ovom takmičenju poklekao na svom stadionu (izgubio od Borca 1:2, oktobra 2012), a na poslednjih 16 mečeva u Humskoj primio je samo jedan gol (septembra 2016. od Napretka), a sedam godina ne zna za poraz u osnovnom delu utakmice (poraz od Čukaričkog u finalu 2015)!

Sad je preko puta Loznica, jedini učesnik četvrtfinala mimo Superlige.

Na tom duelu Aleksandar Stanojević će ponovo moći da se osloni na najboljeg strelca ekipe, Rikarda Gomeša, a iako se možda očekivalo da neke od aduta sačuva za nedeljno gostovanje Čukaričkog, na kraju osnovnog dela prvenstva, trener uverava da će početi najkvalitetniji tim.

Igraće najboljih 11 igrača, a možda među njima bude neko od bonusa. Ne razmišljam da li je igrač bonus ili ne jer naši mladi igrači svakako zaslužuju da igraju. Rikardo se vraća u tim, Miljković je u trenažnom procesu, situacija je dobra i konkuriše za postavu. Rekao sam na početku sezone naše prioritete. Prvenstvo nam je najvažnije, fokusirani smo na titulu, ali bliži se kraj sezone idemo utakmicu po utakmicu i fokusirani smo na narednu“, pojasnio je Stanojević, koji ne može da računa samo na rovitog Miloša Jojića i od ranije povređenog Danila Pantića, a postoji mogućnost da se, u nekom trenutku utakmice, Grobarima prvi put od povratka predstavi Ljubomir Fejsa.

Kup Srbije, 17.00: (1,10) Partizan (9,00) Loznica (16,00)

Lozničani su osmi na tabeli Prve lige, posle pobeda nad Kabelom i IMT-om minulog vikenda je poklekla pred Radničkim iz Sremske Mitrovice (1:2), ali u Humskoj su oprezni posle podsećanja da je tim sa Lagatora u prethodnim rundama kupa eliminisao Čukarički i Radnik. Gostima će nedostajati nedovoljno oporavljeni Dragiša Komarčević, a s trakom oko mišice će ga menjati Nikola Milanković.

Postaraćemo se da ostavimo što bolji utisak. Rasterećeno, što možemo bolje. Da se ne obrukamo i da skupo prodamo kožu. Ne bi trebalo mnogo očekivati, Partizan je apsolutni favorit. Cilj nam je da što duže održimo povoljan rezultat, pokažemo karakter i hrabro se suprotstavimo“, napomenuo je Nikola Milinković, nekadašnji član Mačve, u dresu Šapčana akter 40 superligaških utakmica.

Loznica će prvi put u istoriji igrati zvaničan meč protiv crno-belih.

------------------------------------------------------------------------------

KUP SRBIJE, ČETVRTFINALE, JEDNA UTAKMICA

PARTIZAN – LOZNICA, 17.00 (TV Arena Premijum 1)

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Nenad Minaković

Projektovani sastavi

Partizan: Stevanović – Živković, Miletić, Saničanin, Urošević – Jevtović, Zdjelar – Marković, Natho, Menig – Rikardo.

Loznica: Elesin – Kostić, M. Nikolić, Ristivojević – Vrštanović, Ivić, M. Nikolić, Milinković, Kijevčanin – Matić, Vićentijević.


tagovi

Kup SrbijeFK PartizanLoznica

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara