Andrade i Iliev (© FK Partizan)
Andrade i Iliev (© FK Partizan)

Patrik Andrade: Kad je Partizan zvao drugi me nisu zanimali

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 11:31

„Krasi ga karakter pobednika, a takvi su nam potrebni“, dodaje Ivica Iliev, sportski direktor crno-belih

Zanima navijače izgled novog Partizana, samo će na izdanja Patrika Andradea morati da se strpe. Iako crno-beli igraju premijerni kontrolni meč ovog leta, na terenu protiv Kluža (17.30, TV Arena Premijum 2) neće biti reprezentativca Zelenortskih Ostrva. Iz prostog razloga što još nije odradio nijedan trening sa crno-belima.

A kad bude – i kad se spremi – uverava centralni vezista, sposoban za dejstva i po krilu da će se staviti u službu tima, da ga ne zanima individualni učinak, već da je spreman da uradi sve kako bi klub iz Humske pobeđivao i(li) osvajao trofej(e).

Izabrane vesti

Ja sam tek jedan od fudbalera koji će pomoći kolegama i ekipi da napravi dobre stvari u sezoni pred nama. Baš sa takvim razmišljanjem sam došao, da budem na usluzi Partizanu u napadu na trofeje. Nadam se da možemo to da ostvarimo“, rekao je doskorašnji član Karabaga, angažovan kao slobodan agent na tržištu, pošto mu je istekao ugovor sa Azerima.

Afrikanac je ostavio utisak skromnog momka, koji ne želi previše da troši reči o sebi, ali je zato tokom promocije u Ptuju sportski direktor Ivica Iliev naglasio:

„Krasi ga karakter pobednika. A takvi su nam potrebni“.

Od Andradea se očekuje da donese stabilnost veznom redu, pokreće napade iz drugog plana, sarađuje sa ofanzivcima, eventualno zapreti udarcem sa distance.

„Spreman sam, međutim, moram da se priključim treninzima, spoznam zahteve trenera, upoznam tim i tek kako dani budu odmicali šef struke će proceniti šta je najbolje za mene“.

Procenio je Patrik da mu je dolazak u Humsku napredak u karijeri dosad obeležnoj igranjem u Portugalu, Bugarskoj i Azerbejdžanu.

Imao sam i druge ponude, ali kad sam čuo da me Partizan želi nisam želeo dvaput da razmišljam. Odmah sam se čuo sa Rikardom, moj zemljak mi je ispričao sve najbolje o klubu, gradu, navijačima i predstavljao je deo slagalice u odluci da dođem. Osim toga, Partizan je veliki klub, moj izbor je ispravan, uz ogroman značaj navijačaa koji su me pogurali ka Beogradu“, dodao je Patrik Andrade, uz napomenu da mu je „sedmica“ na poleđini dresa donela sreću u prethodnim sredinama i da se nada istom scenariju na Topčiderdskom brdu.


tagovi

FK PartizanPatrik Andrade

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara