Souza (© Reuters)
Souza (© Reuters)

Paulo Souza stigao u Rio: Platio Poljacima 300.000 evra da bi vodio Flamengo

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.12.21. | 19:43

Poljaci bez selektora

Dobio je Flamengo novog trenera, zapeo je da to bude Portugalac, mnogi su smatrali da će vratiti Žorža Žezusa, posebno što se harizmatičan stručnjak nedavno rastao sa Benfikom, ali jedan od najpopularnijih brazilskih klubova izabrao je drugo rešenje.

Pomalo neočekivano, izbor kluba sa Marakane je Paulo Souza, a koliko je počastvovan interesovanjem iz Rio de Žaneira pokazuje informacija da je uradio sve kako bi završio misiju u Varšavi. Souza je najpre platio iz svog džepa 300.000 evra, u vidu penala, samo kako bi napustio klupu reprezentacije Poljske, na koju je seo letos posle ne baš slavnog učešća Roberta Levandovskog i saigrača na Prvenstvu Evrope. Zatim je u sredu veće potpisao ugovor sa Brazilicima i tako se vratio klupskom fudbalu, posle Videoton, Makabi iz Tel Aviva, Bazel, Fjorentinu, Bordo, kao i kineski Tjanđin.

Izabrane vesti

Predviđeno je bilo da Souza vodi Poljake do kraja kalendarske 2022, ali mu je posao u Južnoj Americi izazovniji, želi da rubro-negro tim vrati na tron u Brazilu i pokuša da s njim osvoji Kopa Libertadores, kao što je 2019. uradio njegov zemljak Žorž Žezus. Flamengo je bio uporan, nije imao ni vremena, ni prostora da čeka, postavio je novog trenera kako bi što bolje spremio ekipu za šampionat koji startuje u aprilu. Ugovor sa Flamengom važi do 31. decembra 2023.

Nevolja za Poljake je što je u martu na programu baraž za plasman na Mundijal. U polufinalu evropskog plej-ofa rival im je Rusija, u eventualnom finalu bolji iz duela Švedska – Češka. Kao favorit za selektorsku funkciju pominje se Adam Navalka, koji je Poljake vodio od 2013. do 2018. i sa njima izborio plasman na EURO u Francuskoj i Mundijal u Rusiji.

Što se tiče Žorža Žezusa, koji je dugo slovio za favorita, izgleda da će i on put Brazila, samo u Atletiko Mineiro, jer ga novi prvak države želi svim silama.



tagovi

Reprezentacija PoljskePaulo SouzaBrazilska Serija AFlamengoJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara