Veljko Paunović (©Reuters)
Veljko Paunović (©Reuters)

Paunov Reding u krizi, Milvol za devet minuta overio Madejski! Ludi gol Semeda, Noričov trio PKB opet radi, Votford razneo Bristol (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.02.21. | 17:51

Sreća za tim srpskog stručnjaka je što je Kardif i pored trijumfa od 3:1 nad Koventrijem i dalje jako daleko da bi ugrozio poziciju u plej-of grupi

Redingu je sreća ozbiljno počela da okreće leđa. Tim Veljka Paunovića izgubio je dobijen meč za samo devet minuta i to protiv jedne od omiljenijih mušterija – Milvola. Klub iz Južnog Londona slavio je sa 2:1 na Madejskom i to pošto je gotovo sat vremena bio u golu zaostatka!

Redingu je ovo drugi poraz zaredom, a četvrta utakmica u minulih pet kola bez pobede. U tom periodu igrači Veljka Paunovića upisali su samo dva boda i nisu uspeli da iskoriste Bornmutovih 0:0 sa Notingem Forestom ranije tokom dana.

Izabrane vesti

Sreća za Paunovićev sastav što Kardif i pored trijumfa od 3:1 nad Koventrijem i dalje ima velikih osam bodova zaostatka, mada su se Velšani razgoropadili i vezali treću pobedu.

Reding je do vođstva stigao u 17. minutu posle ludog pogotka Alfe Semeda! Mladi Portugalac je zapravo pokušao da ispuca iliti preotme posed od igrača Milvola, a iz njegovog udarca desilo se to da je lopta otišla u nebranjenu mrežu pošto je golman Bjalkovski bio daleko od gol linije. Sve je ipak palo u vodu posle golova Meta Smita i Mejsona Beneta u 76, odnosno 85. minutu...

Prokockao je Norič u poslednje tri sedmice sve kredite i došao u situaciju da Brentford zaostaje samo bod, a Svonsi četiri u trci za Premijer ligu i shvatili su to jako dobro na Kerou Roudu. Zbog toga se Norič konačno pridigao iz serije od četiri utakmice bez pobede, od čega tri zaredom u Čempionšipu bez postignutog gola i mrežu Stouka napunio do vrha – 4:1 (2:0).

Ponovo radi Noričov trio PKB (Puki – Kantvel – Buendija) i kada su trojica od četvorice najvažnijih igrača uz Maksa Aronsa u svom raspoloženju – niko ne može da izbegne poraz. Brzo su to shvatili u Stouku, pošto je Tod Kantvel već u 15. minutu stigao do gola na asistenciju Marija Vrančića.

Laknulo je svima u domaćem sastavu posle tog gola, jer se posle više od 375 minuta konačno zatresla protivnička mreža, a ujedno i probudila stara glad za golovima. Minut pre kraja prvog dela Temu Puki je iskoristio asistenciju Emilijana Buendije da povisi na 2:0, a kada je Nik Pauel pokušao da vrati neizvesnost susretu upravo je Argentinac vratio Noriču dva gola prednosti što je značilo i da će Norič konačno da se omrsi. Pukijev gol sa bele tačke u 80. minutu samo je poslužio da se dodatno napumpa samopouzdanje.

Još ubedljiviji trijumf ostvario je Votford protiv Bristol Sitija na svom Vikaridž Roudu – 6:0. Ovde je sve bilo gotovo već posle tek nešto više od pola sata igre, pošto je rezultat glasio 4:0! Od autogola Mura u 2. minutu, preko rafalne paljbe Sara, Hjuza i Seme za ubedljivih 4:0 u 35. minutu.

Ismaila Sar je konačno proradio i to se odmah osetilo po igri Stršljenova. Upravo u prethodne tri utakmice koje Votford nije uspeo da dobije Sar nije imao zapaženi učinak, a ovog subotnjeg popodneva – po dva gola i asistencju! Prvo za Semu i 4:0 posle nepunog poluvremena igre, da bi pre završnog dodavanja za Zinkernagela u samoj završnici utakmice Sar postigao svoj drugi gol i to na startu drugog poluvremena.

ČEMPIONIŠIP – 29. KOLO

Petak

Blekbern - Preston 1:2 (1:2)

/Arsmtrong 45+1 - Kaningem 19, Lindzi 43/

Subota

Notingem Forest – Bornmut 0:0

Birmingem – Luton 0:1 (0:1)

/Pots 31/

Kardif – Koventri 3:1 (2:0)

/Mur 31, 38, Marfi 46 - Hjam 81/

Derbi – Midlzbro 2:1 (2:1)

/Gregori 15, Kazim Ričards 32 – Kebano 38/

Hadersfild – Vikomb 2:3 (2:1)

/Bakuna 18, Mbenza 41 – Mehmeti 45+3, Džejkobson 63 penal, Najt 87/

Norič – Stouk 4:1 (2:0)

/Kantvel 15, Puki 44, 78 penal, Buendija 64 – Pauel 61/

Reding – Milvol 1:2 (1:0)

/Semedo 17 - Smit 76, Benet 85/

Votford – Bristol Siti 6:0 (4:0)

/Mur 2ag, Sar 15, 55, Hjuz 30, Sema 35. Zinkernagel 90/

Nedelja

14.00: (1,65) Brentford (3,80) Barsnli (5,50)

***kvota su podložne promenama

Odloženo zbog nevremena

Roteram - KPR

Šefild V. - Svonsi



tagovi

Tod KantvelTemu PukiEmilijano BuendijaIsmaila SarVil Hjuz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara